Ски ваканцията у нас ще е по-скъпа тази година. На

...
Ски ваканцията у нас ще е по-скъпа тази година. На
Коментари Харесай

Ски ваканцията у нас ще е по-скъпа тази година

Ски ваканцията у нас ще е по-скъпа тази година. На прага на новия сезон хотелиерите в зимните курорти подвигат цените на нощувките. Концесионерите също обмислят по-високи цени на въжен превоз картите. Сезонът се чака да стартира на 17 декември.

И в трите ни огромни ски курорта - Банско, Боровец и Пампорово, към този момент тече трескава подготовка, а упованията са за един по-силен сезон. Вече стартира профилактика на лифтовете и оборудванията. А от сектора пресмятат новите цени на услугите.

Сметките демонстрират, че с към 20% по-скъпа ще излезе нощувката в зимните ни курорти тази година. Увеличението ще се движи сред 11 и 30 на 100 - според от вида на хотела, категоризацията и местоположението. Все още концесионерите калкулират и цените на въжен превоз картите, само че евентуално и при ски услугите ще има растеж тази зима.

По-малко от месец преди старта на ски сезона, ранните резервации в планинските курорти към този момент бележат растеж. И след две тежки за туризма зими, тази година хотелиери и концесионери с оптимизъм чакат новия сезон на пистите. „ Засега ранните  записвания и резервации ни обнадеждават и ни карат да считаме, че сезонът ще бъде още по-добър от сезона през предходната година. Очакваме към 10% растеж на гостите от всички пазари ”, споделя пред NOVA Благовестка Томова от Съюза на хотелиерите в Боровец.
 istock istock

„ Вече стартират и ранните резервации – за Нова година към този момент съвсем места няма в Банско. Имаме към този момент запитвания – още от лятото, от непознати пазари, което е знак за това, че има оживление на туристическия бранш и ски туризма ”, похвали се Кирил Зашев, хотелиер от Банско.

Колкото по-близо е сезонът на ските, толкоз по-трудна обаче става сметката – както в хотелите, по този начин и в ски зоните. И всеки растеж в цените бързо се отразява в офертите към туристите.

„ Доставки, горива, заплати, ток, енергийни запаси – всичко това, събрано на едно, дава една последна цена, която всеки месец е друга и е мъчно да я предвидим ”, споделя изпълнителният шеф на компанията концесионер в Пампорово Мариян Беляков. Затова и тази зима ски ваканцията ще е по-скъпа, безапелационни са и хотелиери, и концесионери.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР