Скъпи ученици и студенти, уважаеми приемни родители, представители на социални

...
Скъпи ученици и студенти, уважаеми приемни родители, представители на социални
Коментари Харесай

Румен Радев: Знанието е сила, която води към по-добър живот

Скъпи възпитаници и студенти, уважаеми приемни родители, представители на обществени и просветителни институции, уважаеми сътрудници по самодейността “Подкрепи една мечта”. Особено ми е прелестно да бъдете посетители на президентската институция в деня, в който почитаме Св. Климент Охридски. Ученикът на светите братя Кирил и Методий, който продължи тяхната просветителска задача в името на словото. Това сподели президентът Румен Радев, по време на срещата със студенти и възпитаници, които ще получат еднократна стипендия от самодейността „ Подкрепи една фантазия “ за 2019 година, съобщи " Фокус ".
Нека не забравяме, че Св. Климент Охридски е първият наш свещеник, който проповядва на български език, който посвещава целия си живот и дело на българските букви. Затова означавам смисъла на този ден. Вие сте тук, водени от вашето предпочитание да се посветите на знанието. Подписахте контракт в президентската администрация за връчване на вашите еднократни стипендии. Спомняте си, че на абитуриентския бал ви пожелах да има най-малко дузина студенти преди тази година. Истината е, че надхвърлихте доста тази численост - 22-ма сте, сподели още президентът.
Поздравявам ви за вашата храброст и упоритости да продължите вашето обучение във висше учебно заведение. Спомняте си, че предходната година за първи път по самодейността въведохме стипендии за възпитаници с отличен триумф. Тази година това към този момент работи стимулиращо, към този момент имаме 8 възпитаници, които приключиха с отличен триумф, добави Радев.
Поздравявам ви за вашите старания и триумф. Надявам се следващата година да ви видя в редиците на студентите, където да ползвате вашата последваща стипендия. Нека не забравяме, че знанието и образованието са мощ. Сила, която в ръцете на младежи като вас води до един по-добър свят. Бъдете настойчиви, упорити, поредни, тъй като от вас ще се изискват доста старания. Не се отхвърляйте от трудностите по пътя, използвайте ги като трамплин към последващи триумфи. Не забравяйте хората, които ви оказват помощ да се развиват и да намирате своята вероятност във живота, сподели още в словото си президентът.
Благодаря на донорите, които повярваха в тези младежи и им дават късмет и доста благоприятни условия в живота, приключи Румен Радев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР