Скъпи хора по целия свят, Днес синът ми тръгва на училище.

...
Скъпи хора по целия свят,
Днес синът ми тръгва на училище.
Коментари Харесай

Писмото на една майка до целия свят

 Vintage-French-Mothers-Day-Image-GraphicsFairy

Скъпи хора по целия свят,

Днес синът ми потегля на учебно заведение. Известно време ще му бъде ново и непознато. Иска ми се да бъдете положителни и благи към него.
До този миг той беше цялостен стопанин на дома, командваше всичко живо в задния двор. Аз бях постоянно край него, с цел да се погрижа за раните му и да го утеша. Но в този момент нещата ще се трансформират.

Тази заран той ще излезе, ще ми махне с ръчичка и ще стартира своето огромно премеждие, което евентуално ще включва войни, нещастия и премеждия. За да живее в този свят, ще са му нужни религия, любов и храброст.

Затова, хора, желае ми се да го хванете за ръка и да го научите на нещата, които би трябвало да знае. Научете го, само че в случай че може, дано това да стане с грижа и обич. Научете го, че на всеки шарлатанин се пада и по един герой; че на всеки неподобаващ политик се пада и по един безрезервен водач; че на всеки зложелател се пада по един другар. Научете го на чудесата на книгите.

Дайте му задоволително време, с цел да размишлява на мира над безконечната мистерия на птиците в небето, пчелите в слънчевата светлина и цветята по зелените скатове. Научете го, че е доста по-достойно да загубиш, в сравнение с да измамиш.

Научете го да има религия в личните си хрумвания, даже в случай че всички настояват, че не е прав. Научете го да продава мускулите и мозъка си на най-високата цена, само че в никакъв случай да не продава сърцето и душата си.

Научете го да запушва уши при освиркванията на тълпата... само че да се изправя и да се бие, в случай че счита, че е прав. Научете го с деликатност, хора, само че без да го разглезвате, тъй като единствено в огъня се закалява чистата стомана.

Молбата ми е огромна, хора, знам, само че вижте какво можете да извършите. Той е толкоз благо момченце.

Неизвестен създател

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР