Скандирайки Българи юнаци!“ стотици излязоха по улиците на София за

...
Скандирайки

Снимка: Facebook

Коментари Харесай

Скандирайки „Българи юнаци!“ стотици излязоха по улиците на София, протестират срещу мигрантите

Скандирайки „ Българи юнаци! “ стотици излязоха по улиците на София с цел да стачкуват след скандалните случаи на пердах сред мигранти в София.

Хората се събраха пред постройката на Министерство на вътрешните работи, но Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация съобщи, че това може би не е най-правилното място.

„ Министерство на вътрешните работи няма отношение към тази тематика. Министерство на вътрешните работи не дава отговор за политиката за допускане на мигранти. Това е Министерски съвет. Протестът трябваше да е там “, изясни той пред Фокус.

Въпреки това той поддържа настояванията на протестиращите.

Протестът е под надпис „ Вън мигрантите от София “

Той е е проведен най-вече от юношески организации. От клипове и фотоси, споделени в обществените мрежи се вижда, че множеството присъстващи са очевидно младежи.

Участниците изрично не желаят да бъдат свързвани с политически партии. Те се разграничават от всевъзможни опити да бъдат въвлечени в сходни диалози.

Исканията им са за извънреден непоколебим надзор при допускане на мигранти у нас, както и възбрана те свободно да се придвижват в града.

На този декор полицията с поредна спецоперация за недопускане още веднъж на случаи на пердах сред мигранти или сред мигранти и български жители

Полицейското наличие е извънредно засилено в периметъра на митинга.

“Протестираме, тъй като в страната се прави национално изменничество и националната сигурност е застрашена ”, съобщи Симеон Славчев от партия МИР. “Предупреждаваме повече от месец, че в страната идват мигранти. Т.нар. „ държавно управление на сглобката “ позволи това да се случи с половин Шенген. Това даже не е половин Шенген. Това е насмешка с българските жители. Връщат ни мигранти, виждате, че през последните няколко дни напрежението в столицата набъбна. Набиха дребни деца. В момента българските фамилии са застрашени. ”

Славчев настоя протестиращите да бъдат позволени до постройката на Министерство на вътрешните работи. В противоположен случай митингът ще се реалокира пред постройката на Народното събрание. В момента там договарят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за сформиране на държавно управление.

Надежда за бъдещето изрази в пост във Фейсбук Кристиян Шкварек. SafeNews го разгласява без редакторска интервенция:

В този миг градинката на Седмочисленици е цялостна по шевовете с хора на митинг против мигрантската политика на България и Европа, против пробитата ни външна граница и гетата, които към този момент се оформят в София.

Спомням си отразяването 24/7 на всеки беден митинг на 50 некъпани Зелени по Орлов мост едно време. В момента тук е цялостно с хора и има точно….две медии. Които съм сигурен, че ще го отразят апропо. Не е митинг на положителните, градски сили, за вярна, демократична идея, все пак…

Но хората са тук и, прочее, множеството са извънредно млади. Има вяра.

Източник: Vesti
Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР