Скандално, но факт. Президента на българската федерация по вдигане на

...
Скандално, но факт. Президента на българската федерация по вдигане на
Коментари Харесай

Скандално: Ариф Маджид опукал 200 000 лв. на Федерацията по щанги за кръчми, пури и хотели

Скандално, само че факт. Президента на българската федерация по повдигане на тежести Ариф Маджид пръснал 200 хиляди лв. не за спорта, а за хотели, питейни заведения, нощни заведения и пури. Това стана ясно от тъжба, заведена от петима членове на УС на БФВТ в Софийска районна прокуратура, КПКОНПИ и ММС. Отделно копие е импортирано и в Министерство на вътрешните работи.

В жалбата петимата упрекват Маджид в харчене на пари на федерацията за персонални потребности

Само за последното тримесечие той е нанесъл вреди за над 200 000 лева Представили са и 51 страници извлечения от сметката на БФВТ в „ Юробанк България “ за интервала 1 октомври – 31 декември 2023 година, както и таблица за осъществените, съгласно това извлечение, нецелеви разноски. В него има регистрирани заплащания с банковата карта на БФВТ за покупки на пури, десетки визити в питейни заведения и нощни заведения в Студентски град и така нататък Това е разказано в жалбата по следния метод:

„ Оказва се, че господин Маджид е разходвал средства на сдружението […] за свои персонални потребности и несвързани със спорта и задачите на федерацията разноски. Съгласно извлеченията, с тях са плащани сметки в столични заведения, профилирани магазини за пури, пътувания в чужбина, нощувки в хотели, наргиле питейни заведения. Извършвани са неведнъж преводи по сметки в Revolut, тегления в брой и други В рамките на интервала и до крайната известна дата на извлечението [31.12.2023 г.] господин Маджид съвсем всекидневно е употребявал покриването на персонални разноски, като по наши калкулации присвоената от БФВТ сума за тези три месеца надвишава 200 000 лева “

В своя сигнал до способените органи Живко Архондев, Иван Иванов, Кирил Панайотов, Димитър Димитров и Антон Коджабашев описват, че след вписването на Ариф Маджид като президент на БФВТ през март 2023 година, според устава, той е получил правото да оперира с парите на федерацията.

Но след малко време „ господин Маджид стартира да ни отбягва в качеството ни на членове на УС “

„ Не представяше извлечения от банковата сметка, отлагаше доклади и ни лишаваше даже от джука информация за финансовото положение на БФВТ “.

Според документа, поради неналичието на отчетност от страна на Маджид генералният секретар Димитър Димитров е трябвало „ на процедура да се моли на банката “ да издаде извлечение по сметката, като в последна сметка е съумял да получи такова единствено за последното тримесечие, където са лъснали и въпросните персонални разноски.

Заради това петимата членове на УС настояват, че Ариф Маджид „ освен е управлявал безстопанствено поверените му средства от държавния бюджет [от дотацията, отпускана от ММС], а е направил продължавано длъжностно заграбване в изключително огромни размери “.

Вчера, на съвещанието на УС бе импортирана подписка от 13 клуба с искане за изключителна изборно заседание.  Такова бе планувано за 14 март.

Ариф Маджид разгласи, че ще се отдръпна от президентския пост и няма да се кандидатира повече

На съвещанието членовете на УС са посочили банковото извлечение. Те са разпитвали президента за откритите непозволени разходи от негова страна. Според присъстващи на съвещанието, пред сътрудниците си Ариф Маджид е декларирал, че това били „ представителни разноски “. Той декларирал, че към този момент е почнал да ги възвръща. Това обаче не е спряло петимата от УС да внесат няколко часа по-късно жалбата до Министерство на вътрешните работи, прокуратурата, КПКОНПИ и спортния министър.

В нея се твърди също по този начин, че във визирания интервал [последното тримесечие на 2023 г.] БФВТ е бавила заплащанията към бюджета и свои контрагенти. Поради тази причина „ …по наши данни, през януари 2024 година за отговорности към спортни бази е извършено наложително осъществяване посредством запори на банковата сметка на федерацията. Това в допълнение я ощетява с лихви и правосъдни разходи “.

За запори призна и самият Маджид. Той съобщи пред bTV по отношение на отговорностите на БФВТ към Национална агенция за приходите:

„ Има, да, сега сметките са запорирани. Към 80 000 лева са от началото на годината. И има инспекционен отчет от Национална агенция за приходите, който е от 150 000 лева от 2020 година и 2021 година “

Източник: Сега

Още вести четете в категорията Крими&Темида

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР