Скандално известен бизнесмен с интереси във вноса на зеленчуци е

...
Скандално известен бизнесмен с интереси във вноса на зеленчуци е
Коментари Харесай

Зеленчуков бос гръмнал данъчния шеф

Скандално прочут предприемач с ползи във вноса на зеленчуци е измежду главните обвинени за покушението против данъчния началник Иво Стаменов. Това разкриха пред "България през днешния ден " осведомени с следствието на злокобния атентат.

Стефанов бе издебнат от убийците през вчерашния ден рано сутринта в центъра на София. Малко след 8,30 служителят на Национална агенция за приходите пътувал към работа с джипа си БМВ. Заради огромните тапи по бул. "Дондуков " Стефанов взема решение да мине по-слабо натоварената ул. „ Дунав ". Там вижда свободно място и с мудна скорост пробва да паркира автомобила си.

През това време към него се доближават двама маскирани мъже и откриват огън с револвери съвсем от упор. Един от патроните го ранява леко, само че вторият се забива сред дясното рамо и гърдите. Раната е извънредно тежка поради засегнатите огромни кръвоносни съдове. Пристигналата кола за спешна помощ мигновено откарва данъчния във Военномедицинска академия с заплаха за живота.

Там са му направени няколко незабавни интервенции, само че положението му още не е устойчиво. Междувременно убийците съумяват да се измъкнат с чакащ ги наоколо автомобил "Рено ". Няколко часа по-късно колата бе открита от ченгета, а инспекция сподели, че предния ден е открадната.
Минути след стрелбата регионът е отцепен от полиция. Разследващите незабавно оповестиха, че става дума за опит за съзнателно ликвидиране. Версии обаче не бяха оповестени публично.

Запознати с следствието настояват, че главният претекст, по който работят криминалисти, е обвързван с работата на простреляния. Иво Стефанов е дълготраен чиновник в Икономическа полиция към Столична дирекция на вътрешните работи. По това време измежду сътрудниците си е прочут като съзнателен служител на реда, който няма общо с тъмни афери. Наскоро напуща работа и незабавно е назначен за началник на отдел "Фискален надзор " в Национална агенция за приходите. Ръководената от него дирекция реализира физически надзор върху придвижването на артикули с висок фискален риск. Сред тях са плодове и зеленчуци, храни, а от няколко месеца към листата бяха добавени и горивата. Дирекцията беше основана при започване на 2014 година за битка с измамите с Данък добавена стойност, обясниха сътрудници на Стефанов.

При разпитите им от ченгета те оповестили, че най-вероятната причина за стрелбата е обвързвана точно с контрола към вноса на зеленчуци от Гърция. Стефанов и подчинените му съществено разследвали няколко схеми. Освен спестявания на дължимите мита посредством тях се източвало и солидно количество Данък добавена стойност.

Аферите се осъществили посредством стоковото пазарище в столичния кв. "Слатина ", обясниха осведомени. За задачата стоката се обявявала по границата на занижени цени, а по-късно препродавана неведнъж по-скъпо на дребни търговци без касови бележки.
Като необут на схемата се сочи прочут в предишното крими вид, апетитен за непосредствен до тогавашната ВИС-2. Впоследствие името на възможния гарант изплува и към кавги с дрога в София.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР