Скандалният сръбски агент Горан Живайлевич, който бе изгонен от Република

...
Скандалният сръбски агент Горан Живайлевич, който бе изгонен от Република
Коментари Харесай

Сръбският агент, участвал в Кървавия четвъртък в Македония, намеси и Хърватия и България


Скандалният сръбски сътрудник Горан Живайлевич, който бе изпъден от Република Македония заради нахлуването му в Народното събрание по време на " Кървавия четвъртък " на 27 април излезе с нова версия. Пред телевизия " Хепи " в Белград Живайлевич съобщи, че хърватинът Игор Юг " е трябвало да убие Зоран Заев ".

По време на погрома на македонския парламент бяха пребити над 100 души, в това число и настоящия министър председател Зоран Заев. Живайлевич бе измежду тълпата и си направи селфи с тях. Веднага по-късно той бе изпъден от Скопие. В първата си версия той твърдеше, че е бил там " с цел да ревизира дали има сръбски жители ". След това сподели, че влизането му в Народното събрание е било " в съгласие със съветника на македонския президент Синиша Алексоски ". При изтеглянето на сръбските дипломати от Скопие предишният месец сръбският президент Александър Вучич съобщи, че " Живайлевич е получил позволение от най-високо равнище с цел да влезе в Народното събрание ".

Веднага по-късно президентът Георге Иванов изиска прокуратурата да направи цялостно следствие и да обясни случая. Алексоски упрекна сръбският сътрудник в неистина и съобщи, че " има отчети по случая, които са съответно разказани и с съответни дати ". Той сподели, че има няколко фотоси, които е получил от самия Живайлевич по време на " Кървавия четвъртък ".

В най-новата си версия Живайлевич сподели, че на " 27 април си е бил вкъщи (в Скопие), не е гледал телевизия и не знаел какво става на открито ". „ В 18:30 часа ми се обади посланичката Душанка Дивяк-Томич и ми сподели, че хората са влезнали в Народното събрание. Веднага осведомих Белград за протестите. От 18:30 до 19:00 часа гледах офанзивата против депутатите от вкъщи. Четох след това доста заглавия в медиите, че съм водил бандитите, само че дублирам, това елементарно може да се ревизира “, сподели още Живайлевич. Според него в 19 часа получил позвъняване от Белград, което гласяло, че конфликтите ще се засилят от последователи на фенклубовете на Сърбия, че те би трябвало да бъдат разпознати и спрени, само че и да бъдат осведомени македонските управляващи.

„ В този миг се сетих, че имам фотоси на някои нарушители от Сърбия, които може би ще ми оказват помощ в разпознаването, и се насочих към посолството, за което изгубих още половин час. В Народното събрание дойдох към 20 часа. Въртях се в близост, направих няколко фотоси и взех решение да осведомявам съветника по сигурността на македонския президент, господин Синиша Алексовски, за възможна офанзива от страна на сръбски фенклубовете. В Народното събрание влязох в 20:20 часа, а побоят на Зоран Заев и неговите депутати се бе случило в 18:45 часа ", твърди сръбският шпионин.

В изявлението Живайлевич загатва наличието на Игор Юг, последовател на Хърватските освободителни сили (ХОС), който съгласно него, " може би е имал и оръжие ".

Скандалният сръбски сътрудник твърди, че Юг не е бил задържан, нито маскираните хулигани, само че съгласно информацията му " Юг трябвало да ликвидира Заев ".

След това забърка на няколко пъти и България и съобщи, че единствено Сърбия желае положителни връзки с Македония. " Сърбия желае положителни връзки с Македония, която е значима за района, тъй като тя визира доста ползи - български, сръбски, албански, съветски, американски ".

„ Когато Македония разгласи самостоятелност, тя се сблъска с три казуса - казуса с Гърция поради името, с България поради идентичността и със Сърбия поради църквата. Всички това са православни страни, а Македония се намира сред тях като " троянски кон ", тъй като в случай че Гърция, България и Сърбия са нейни неприятели, тогава остава единствено албанците да бъдат нейни другари “, сподели още Живайлевич, представен от БГНЕС.

Между Македония и Сърбия се стигна до тежко напрежение, откакто управляващите в Белград изненадващо на 20-ти август 2017г. изтеглиха целия личен състав от посолството си в Скопие. Според Вучич повода е била " разследваща атака против сръбските институции ".

Първото напрежение сред Скопие и Белград избухна, откакто сръбският представител на спецслужбите в посолството им в Скопие Горан Живайлевич нахлу в македонския парламент по време на " Кървавия четвъртък " на 27-ми април. Тогава бяха пребити над 100 души. Сред тях бе и сегашният министър председател Зоран Заев. Веднага по-късно Горан Живайлевич напусна Македония, а дипломат Душанка Дивяк-Томич бе извикана в македонското външно министерство. По време на погрома в Народното събрание Живайлевич си направи селфи.

През месец юли тази година сръбският външен министър Ивица Дачич дефинира като " неточност признаването на Република Македония под нейното конституционно име от страна на управляващите в Белград ". Изявлението бе направено по време на визитата му в Атина. Там той съобщи още, че " сред Сърбия и Гърция няма териториални разногласия ".

В началото на месец юни бе оголен конфиденциален отчет на македонската Дирекция за сигурност и контраразузнаване /Отдел за анализ/, който е бил изпратен до шефа на " Дирекцията за сигурност и контраразузнаване " Владимир Атанасовски. От него стана ясно, че през последните 9 години Република Македония е цел на мощна подривна, пропагандна и разследваща активност от страна на съветското посолство в Скопие, съветските разследващи служби, в това число и посредством потреблението на упълномощени публицисти. Русия желае да вкара Македония в сръбско-гръцки съюз, а енергийните планове имат за цел тотално послушание на Република Македония.
В разкритите документи в детайли се разказва и активността на сръбските сътрудници в Република Македония и по-специално на Горан Живайлевич /служител на сръбските спецслужби БИА, бел.ред./, водачът на сръбската партия в Македония Иван Стоилкович, както и на депутата от партията на сръбския президент Александър Вучич Мирослав Лазански. Всички те са взели участие персонално в пропагандната акция в интерес на режима на Никола Груевски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР