Скандалният документален план на МВР за ареста на лидера на

...
Скандалният документален план на МВР за ареста на лидера на
Коментари Харесай

ПИК: Скандалният план за ареста на Борисов, Арнаудова и Горанов

Скандалният документален проект на Министерство на вътрешните работи за ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и Севделина Арнаудова попадна в редакцията на организация ПИК, оповестява медията.

Планът е формиран от началника на отдел " Икономическа полиция " към Главна дирекция " Национална полиция " комисар Иван Николов, одобрен е с подписа на шефа на ГДНП Кирчев и разказва по какъв начин тъкмо ще се случват арестите на някогашния министър председател и неговия министър. Датата на документа е 17 март 2022 година, деня на ареста.

Решение за задържането е взето в кабинета на министър-председателя Кирил Петков в наличието на вицепремиера му Асен Василев и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, показва.

От проекта излиза наяве, че дейностите по оповестения за противозаконен арест на Борисов са въз основа на кореспонденция на гражданското придвижване " Боец " от декември 2021 година Полицаите са работили само по доносите на избягалия в Дубай с 19 повдигнати обвинявания Васил Божков, по свидетелските показания на самия Кирил Петков, дадени в кабинета му в Министерски съвет, както и по медийни изявления за ”кюлчета ”.

В документа се разказват още и наличните сили, които ще организират претърсванията и арестите в нощта на 17 март - брой разузнавачи, специалисти, поемни лица, полицейски елементи, коли.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР