Скандалният бивш кмет на Ловеч Минчо Казанджиев, който бе назначен

...
Скандалният бивш кмет на Ловеч Минчо Казанджиев, който бе назначен
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Нинова, къде е чистката на Радев, за която се пенявиш?

Скандалният някогашен кмет на Ловеч Минчо Казанджиев, който бе назначен в борда на шефовете на държавната " Напоителни системи " от един от най-близките сподвижници на Българска социалистическа партия шефката Корнелия Нинова, до момента в който Иван Иванов бе миниситър на земеделието, а тя - вицепремиер и стопански министър, продължава да коли и беси в предприятието. При това до момента в който чака неоправдателна присъда на втора инстанция в края на октомври-началото на ноември, сигнализираха социалисти пред Lupa.bg.

И питат: " Къде е чистката на президента Румен Радев, за която Корнелия Нинова толкоз се пеняви в последните месеци от ръководството на служебния кабинет, назначен от него? "



Казанджиев стана изключително известен с делото за така наречен атракционно влакче в града. Скандалът гръмна преди години, като делото се озова във към този момент несъществуващия профилиран съд и е за занемареност. По информация на нашите източници се чака той да бъде дефинитивно наказан безусловно в идните дни. И прибавят, че в случай че имало чистка на служебната власт, актуалният министър на земеделието Явор Гечев можел с един ход да уволни троянския представител. 

Казанджиев е и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, като гласът му в киносалона на " Позитано " 20 извънредно рядко се чувал, а в случай че това въпреки всичко се случело, постоянно било в поддръжка на решенията на Нинова, даже в случай че опозицията не е съгласна поради уставни нарушавания. 

Нещо повече, някогашният кмет имал уверението персонално от шефката на левицата, че щял да остане на поста си в " Напоителни системи ", където се употребява със служебна кола, заплата от близо 10 бона и секретарка най-малко до старта на процеса по номинациите за изборите за локална власт следващата година.

И му подсигурила, че още веднъж ще е претендент за кмет на Ловеч, без значение от това, че той се провали и на локалния избор през 2015 година против актуалната градоначалничка от ГЕРБ Корнелия Маринова (която води втори мандат - б.р.), а след това и като претендент за народен представител освен това втори в листите на левицата в няколко от последните парламентарни избори. Казанджиев продължава да е и регионален ръководител на Столетницата, въпреки там партията да загуби от ГЕРБ с над 17%. 

В Ловеч към този момент се чували гласове, че фигурата на някогашния кмет не е мечтана и че локалната конференция евентуално ще номинира различен претендент за кметската конкуренция. Корнелия Нинова обаче уверила Казанджиев, че няма да се преценява с настроенията по места и посочените от нея фрагменти на партията ще намерят място в окончателните описи с кандидати най-малко за регионалните градове. 

Минчо Казанджиев бе кмет от 2003 до 2015 година Освен делото за атракционното влакче, той бе подсъдъм и по проблема с уличното осветяване на града - поради непрогледен конкурс и финансови вреди, нанесени на общината.

Става въпрос за над 7 милиона лв., дадени за построяването на " умни лампи ", които обаче по този начин и не работят, както излиза наяве от техническа експертиза на стълбовете в града няколко години по-късно. Делото за това обаче падна дефинитивно през 2018 година - над 10 години след първичното му възбуждане. А дългът бе трансфериран за заплащане от общината и евентуално към момента виси на врата й. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР