Скандални снимки как военният министър Драгомир Заков рекламира американската компания

...
Скандални снимки как военният министър Драгомир Заков рекламира американската компания
Коментари Харесай

ТУРБОСКАНДАЛ: Заков рекламира Локхийд Мартин в Пловдив, докато компанията ни бави изтребителите

Скандални фотоси по какъв начин военният министър Драгомир Заков " популяризира " американската компания " Локхийд Мартин " в Пловдив на годишното ревю за техника " Хемус " вбеси армейската колегия.

От пресцентъра на МО разпространиха фотоси, от които се вижда, че той щастливо е седнал в симулатор на пилотската кабина не на какъв да е модел военен аероплан, а точно на F-16 Block 70, които чакахме у нас по съглашението със Съединени американски щати от следващата година.

Всъщност първите изтребители, платени от България по сметката на завода в Грийнвил, Южна Каролина, ще дойдат не по-рано от 2025 година А претекстът за забавянето бе разгласен от концерна като форсмажорно събитие и изключи настояването на каквито и да е неустойки от българската страна.

От " Локхийд " споделиха, че пандемията от коронавирус е забавила фрапантно производството и вноса на части за самолетите. Подобни усложнения, да вземем за пример, други производители на изтребители, в това число страни-членки на НАТО, не изпитват.

Заков обаче на драго сърце одобри поканата да опита симулатора на американците в Пловдив - очевидно с цел да добие визия по какъв начин ще се усещат нашите водачи в бъдещите кабини.

Междувременно летците в базите на Граф Игнатиево посрещат следващата порция свои непознати сътрудници и техника, с която да се обезпечи обезпечението на натовската задача по защита на въздушното пространство. След холандските изтребители там кацнаха американски F-35 - пето потомство, за разлика от поръчаните от нас четвърто.

Иначе Заков подсигурява, че ще има явен план за парите, които страната ще даде за модернизацията на бойната техника, когато бъде обновен бюджетът от 1 юли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР