Скандалите около Australian Open не приключват с депортирането на Новак

...
Скандалите около Australian Open не приключват с депортирането на Новак
Коментари Харесай

Световният номер 6 влязъл в Австралия с позитивен тест


Скандалите към Australian Open не завършват с депортирането на Новак Джокович. Световният номер 6 Андрей Рубльов шокира с самопризнание, че е влезнал в Австралия с позитивен тест за COVID-19.

Обяснението на руснака е, че той е имунизиран и е бил без никакви признаци на вируса, просто PCR пробата му преди излитането е отчел позитивен резултат.

Австралийските управляващи са го позволили на територията си, а той е прекарал 10-дневна карантина в хотелската си стая.
Снимка: Reuters

" Когато излетях към Австралия към момента бях положителен, само че равнищата на по този начин нареченият Коронавирус SS бяха прекомерно ниски, аз нямах признаци и не бях рисков за близките.

Именно поради това ми разрешиха да вляза в страната, само че при изискване, че не излизам от хотелската си стая в продължение на 10 дни. В първия си мач усещах отмалялост, само че през днешния ден съм по-добре ", съобщи Рубльов, който победи литовеца Рикардас Беранкис и се класира за третия път на конкуренцията.



Признанията му идват на фона на разразилата се сага с Новак Джокович, който не бе позволен до Откритото състезание на Австралия. Първоначалното сърбинът получи здравно изключение поради прекаран ковид, само че при кацането си на Зеления континент граничните управляващи обявиха, че визата му е невалидна и я анулираха. Настаниха го за 5 дни в хотел за мигранти.

Впоследствие юристите му апелираха, а Джокович беше освободен след чуване в съда. Остана обаче опцията визата му да бъде още веднъж анулирана и той да бъде депортиран. След няколко дни в размисъл, министър Алекс Хоук най-сетне излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина. Въпреки новото обжалване, Джокович бе депортиран.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР