Скандали, уволнения, проверки и взаимни обвинения по казуса с държавната

...
Скандали, уволнения, проверки и взаимни обвинения по казуса с държавната
Коментари Харесай

Скандалът с млякото: Уволнения, проверки и взаимни обвинения


Скандали, уволнения, инспекции и взаимни обвинявания по проблема с държавната млеко-преработвателна компания.

Първо в ефира на bTV досегашният шеф разгласи, че е освободен от поста ден откакто понижи цените във фирмените магазини.

Дружеството-принципал пък отвърна, че рокадата е поради сигнали и назначени инспекции.

Скандалът избухна през вчерашния ден, когато първо в ефира на bTV шефът на държавната “Ел Би Булгарикум ” разгласи, че е освободен от поста поради " това, че е засегнал доста ползи ".


Рокадата е ден след решението за понижаване на цените с до 30 % във фирмените магазини. Отстраненият шеф твърди, че е имало напън да се работи с съответен снабдител на мляко от Унгария и на по-високи цени.

В ефира на bTV шефът на сдружението принципал отвърна - уволнението е след инспекция за некачествени първични материали, а в складовете има кашкавал със подозрително качество.

Тази заран по bTV шефът на ДКК изясни част от претекстовете за отстраняването на управлението на “Ел Би Булгарикум “.

Суровината, която е на склад не става и за подарък, тя е дефектирала. В склада на компанията има кашкавал с неприятно качество, разгласи в първия си ден на поста и новият шеф на държавната компания.

„ В комерсиалната верига няма кашкавал с влошено качество, само че в базата ни във Видин има към 60 тона кашкавал и една част от него е към този момент с влошено качество, което най-вероятно произлиза от това, че е купувано мляко е със подозрително качество “, уточни Владимир Русев.

Отстраненият шеф отхвърли и прикани да се потърси наказателна отговорност за такива изявления.

„ Всички артикули са с най-високо качество, в базата няма нито един кг фалшив кашкавал, има кашкавал който е изпуснал вакуума, който ще бъде модифициран. Това не е фалшив кашкавал “, съобщи Николай Маринов.

Екип на bTV ревизира на място. Според производителите в цеха има повече количества мляко в сравнение с предприятието може да преработи.

" Което води до струпване на непотребна продукция и нейното съхранениe “, декларира Петър Петров, началник „ Производство “ в база Видин.

" Да, има много насъбрана продукция – към 60 тона кашкавал и петдесет и няколко тона сирене ", добавя Силвия Василева, началник „ Качество “.

Отстраненият шеф изясни още, че неведнъж е убеждаван да работи с съответни снабдители на суровина на по-високи цени. Дори персонално от министъра на стопанската система Никола Стоянов.

„ Министърът договаря доставки на мляко, офертата на компанията включва доставка на мляко от Унгария. Освен офертата за сурово мляко дружно с нея аз получих оферта за изсъхнало мляко “, уточни някогашният изпълнителен шеф.

В „ Лице в лице “ министър Стоянов отхвърли и от своя страна изясни, че тъкмо отстраненото управление е работило с компания - снабдител от Унгария.

Проверката на ДКК открива още, че уволненото управление е купувало служебни коли от неоторизиран снабдител.

Освен изпълнителният шеф е освободен и ръководителят на Съвета на шефовете на компанията Невена Петрова. В своя позиция тя декларира, че задачата е да се изземе оперативното ръководство на държавната компания.

„ Истинската причина за нашето освобождение е неимоверното предпочитание на Венцислав Димитров да изземе оперативното ръководство на „ Ел Би Булгарикум ЕАД “ от управлението, определено след преминат конкурс единствено преди три месеца “, споделя тя.

А откакто през вчерашния ден за първи ден цените във фирмените магазини бяха понижени и кг кашкавал се продаваше за 22 лв. и 20 стотинки. Днес цената е същата, а мярката за понижение очевидно е отстранена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР