Скандали и взаимни обвинения в манипулации и фалшификации. Така протичат

...
Скандали и взаимни обвинения в манипулации и фалшификации. Така протичат
Коментари Харесай

Напрежение и обвинения в Галиче заради кметския вот

Скандали и взаимни обвинявания в операции и фалшификации. Така протичат кметските избори в прочулото се из цяла България Галиче . Хората там избират на втори тур правоприемник на Ценко Чоков , който получи ефикасна присъда и влезе зад решетките , показва.
 
Скандалите следваха един след различен, а всеки един от тях бе документиран с видео. Чуха се обвинявания в пропаганда на хората по къщите, както и неналичието на щемпел на някои от бюлетините и опити да бъдат вадени от урните. Имаше и изказвания, че хора, които не са имали право да гласоподават, са се пробвали да упражнят правото си на избор.
 
Част от „ пришълците ” били регистрирани на адреса на остаряло запустяло учебно заведение . Вратата, през която се твърдеше, че влизали те, се оказа, че е евакуационна - може да се отваря от вътрешната страна, само че не и извън, а тъкмо против нея патрулираха служители на реда.
 
Проблем бяха и плакати, които на предходния тур даже не бяха видяни, че са покрай изборните секции . Друга част от хората пък изпитваха даже носталгия по „ ерата Ценко Чоков “.
 
Проблемът , съгласно хората в Галиче, не е политически . Повечето от тях желаят успокоение и да не се разминават по улицата като врагове.-->
 
Общинската изборна комисия глоби случай с преносимата изборна секция .

Избирателната интензивност е висока. Към 19:00 часа тя е над 60%.
 

На втория тур на кметските избори в обитаемото място един против различен се изправят претендентът на Българска социалистическа партия Веселин Тушинов и този на ГЕРБ Страхил Стоянов. На първи тур за Тушинов гласоподаваха 388 гласоподаватели, а за Стоянов – 369. В кметската конкуренция участваха общо трима претенденти, като издигнатият от Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване Николай Банков не доближи до втория тур на изборите. На първи тур на кметските избори гласоподаваха 61% от гласоподавателите. До изборите се стигна, откакто през февруари съдът приключи пълномощията на предходния кмет на обитаемото място - Ценко Чоков, тъй като от 2016 година е в ареста и не може да извършва отговорностите си. Преди малко повече от седмица Чоков, който заемаше кметския пост в Галиче 20 години, бе приет от Специализирания съд за отговорен за похищение, побой и палеж на автомобил и бе наказан на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати поради престоя му в ареста.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР