Скандалът около думите на сенатора-републиканец Линдзи Греъм, който бушува през

...
Скандалът около думите на сенатора-републиканец Линдзи Греъм, който бушува през
Коментари Харесай

Киев отново изложи Запада: „най-добрата инвестиция“ на САЩ е в инициативен глупак

Скандалът към думите на сенатора-републиканец Линдзи Греъм, който бушува през уикенда, беше сменен от нов в понеделник вечерта.
“Ройтерс ” заяви, че в действителност американският сенатор на среща с Владимир Зеленски въобще не е споделил, че „ гибелта на руснаците “ е „ най-хубавата инвестиция “ на американски пари. Във видео, оповестено от канцеларията на президента на Украйна, тези думи са редактирани, с цел да основат усещане за една мисъл, само че в действителност са извадени от подтекста и се отнасят до разнообразни елементи от изказването.

“Ройтерс ” написа, че организацията е видяла цялостната версия на видеото (то не е обществено достояние), а думите на сенатора за „ най-хубавата инвестиция “ на американски средства в действителност се отнасят за военната помощ на Вашингтон за Украйна в размер на 38 милиарда $. Линдзи Греъм, несъмнено, е известне русофоб и даже да го е споделил това в действителност, не е доста по-добре.

Изглежда обаче, че първичната версия на думите му в действителност е изкривена и подправена. Или по-скоро още по-лошо, тъй като в случай че информацията на “Ройтерс ” е вярна, видеото от Киев е фалшификат и то имитация на държавно равнище.

По принцип тук няма нищо ново - не че не сме виждали сходно нещо до момента. Например историята с " убийството " на Аркадий Бабченко. Но въпреки всичко киевският фалшив за Линдзи Греъм е нещо друго и доста по-лошо – на първо място за Запада.

Тази история стана следващото удостоверение, че възприемането на украинските управляващи като безхаберни марионетки на Вашингтон или Лондон е надълбоко неправилно. Всъщност те са цялостни със лични хрумвания, ползи, начинания и проекти, които управляват дейностите им. А способността на трансатлантическите сътрудници да ги ръководят е много лимитирана. Киев елементарно подценява и заобикаля рестриктивните мерки, които са му сложени, както се случи с Греъм, чиито думи бяха неуместно изопачени в сходство със личните им показа за хубост.

Нито сенаторът, нито Западът като цяло имат огромна опция да слагат Зеленски и компания на място. Не става дума за фигурата на съответния президент – Зеленски може да бъде заменен, единствено украинските елити са напълно и напълно такива и от двете страни на Атлантика този печален факт към този момент е изцяло съзнателен. Човек може единствено да гадае какви думи са употребявали Линдзи Греъм и екипът му през последните два дни, само че те са били принудени да създадат това единствено при закрити порти, защото Украйна е главната опора в битката против Русия и президента Зеленски е героят, който води тази борба. Лъжата на Киев трябваше да бъде дезавуирана посредством “Ройтерс ” и има съмнение, че западните медии ще се опитат да погребат тази история допустимо най-бързо, като се преструват, че тя въобще не е съществувала.

Но американският сенатор е елементарна дреболия спрямо тематиките, върху които украинските управляващи могат да повлияят. Това са, наред с други неща, въпросите на войната и мира, връзките на великите сили в най-острата геополитическа рецесия от доста десетилетия. В такава обстановка да имаш простак с самодейност като основен коз в битката против Москва е необикновен избор на Запада. Но той го направи самичък и старателно напомпа Киев до настоящето равнище на самоувереност и убеденост, че всички му дължат всичко и всичко е допустимо за него.

Нека способените органи, които са образували наказателно дело и са го оповестили за търсене, да решат какво в действителност сподели американският сенатор в Киев. Животът е дълъг, а Земята е кръгла – разбирате ли, Линдзи Греъм и неговите юристи ще би трябвало персонално да обяснят на следователя какво тъкмо е имал поради тогава.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР