Скандалът Nexo е още в началото. Тепърва ще излиза информация

...
Скандалът Nexo е още в началото. Тепърва ще излиза информация
Коментари Харесай

Георги Георгиев от ПП: Имаме идейни различия с БСП

Скандалът " Nexo " е още първоначално. Тепърва ще излиза информация по него и това не е повода ние от " Продължаваме промяната " (ПП) и Демократична България да не отидем на лидерската среща, проведена от Българска социалистическа партия. Причината е, че имаме идейни разлики. Темата " Nexo " е политическа офанзива. КПКОНПИ към този момент би трябвало да прави инспекция, само че тематиката за поръчителство на криптовалута е доста комплицирана и нямаме нужните закони.

Това сподели в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS депутатът от Политическа партия Георги Георгиев.

" Преди месец гостувах във вашето предаване и приканих прокуратурата да се самосезира за дейностите на районния министър Шишков. Прокуратурата не го направи и това е повода аз да я сезирам. Подал съм три сигнала за нередности. Първият е за градежа на Автомагистрала " Хемус ". Министър Шишков е направил междинни заплащания по контракти, които би трябвало да бъдат оповестени за оскъдни. Вторият сигнал е за пътя Мездра-Ботевград. Договорът там е подписан по този начин и публичната поръчка е направена по този начин, че да се заплаща след завършването на пътя и се види качеството му. Министър Шишков обаче е платил и по този контракт. Третият сигнал е, че е платил цялостните контракти за ремонт на избрани пътища, които самият той през 2021 година е оповестил за невалидни. Прокуратурата би трябвало да се намеси и да потърси отговорност за неправилното разходване на държавни средства ", безапелационен бе Георгиев.

" Моят метод към политиката не се е трансформирал. Правя това, което съм правил постоянно - извършвам обещанията, които съм дал на гласоподавателите си. Днес по мое предложение единомислещо бе признато да изслушаме министър Шишков в Комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията по тематиките, които изредих ", разкри още той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР