Скандалът "Кумгейт" в Хасково не посочва просто един феодален модел

...
Скандалът "Кумгейт" в Хасково не посочва просто един феодален модел
Коментари Харесай

Йончева: Роднинският кръг на Делян Добрев е усвоил 36 млн. лв. за година и половина

Скандалът "Кумгейт " в Хасково не показва просто един средновековен модел на ръководство, а показва обстоятелства за пробутване на милиони от публични поръчки през обръч от компании. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева

„ За изнасянето на обстоятелства, да казваш, че е мракобесие, евентуално ГЕРБ просто са привикнали или чакат смирение. Те не са привикнали доста да им се ровят в далаверите, само че това не е спекулация, а фактически преобразяване на една община в една феодална конструкция, където към този момент няма и състезания. Хората не отиват на състезания, тъй като знаят, че всичко е предрешено. Няма никакво възприятие за положително, за зло, за правдивост. Отидете в Хасково да видите какво е “, уточни още Йончева.

Тя добави, че не се тормози от заканата на сътрудника ѝ от ГЕРБ Делян Добрев да заведе дело за клюка против нея. "Действително през неговия приятелско-роднински кръг, през неговия шурей, през неговите компании, единствено за 19 месеца в хасковския район са били усвоени 36 млн. лв. “, сподели Йончева.

"Възходът на господин Добрев продължава, тъй че не знам до каква степен обявяване на обстоятелства, които са скандални и са в полза на обществото, могат да бъдат наречени клюки. Изнасянето на обстоятелства за построяването от господин Добрев в община Хасково на един средновековен модел, където от един негов другарски и бизнес кръг на процедура завладява всички най-важни постове в общината и през избрани компании минават поръчки. Това всичко е основано на обстоятелства “, добави тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР