Скандал прекъсна парламентарното заседание. ДПС и Обединените патриоти отново влязоха

...
Скандал прекъсна парламентарното заседание. ДПС и Обединените патриоти отново влязоха
Коментари Харесай

ДПС и Обединени патриоти отново влязоха в остър спор

Скандал прекъсна парламентарното съвещание. Движение за права и свободи и Обединените патриоти още веднъж влязоха в изострен спор и си насочиха взаимни обвинявания. За да понижи напрежението посред им, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева даде половинчасова отмора.

Първо ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разгласи, че по време на факелните шествия, отдадени на 98-ата годишнина от подписването на Ньойския контракт тази неделя, представители на " Обединени патриоти “ са отправили апели за прекрояване на държавните граници на Балканския полуостров и по този метод разрушават мира и стабилността в страната и района. По думите му:

Опити за потребление на исторически обстоятелства съставлява рисков опит за основаване на настроения за дейности за прекрояване на държавните граници, което е неприемливо. Недопустимо е, тъй като подкопава мира и стабилността в страната, района и Европа. Движението за права и свободи остро осъжда този акт и тези дейности и изрично упорства Народното събрание и държавното управление да се разграничат от антидържавните прояви на националистите.

Секретарят на Парламентарната група на патриотите Юлиан Ангелов на собствен ред упрекна Движение за права и свободи, че отхвърлят исторически обстоятелства и изричат неистини с единствената цел да влязат във властта:

Днес станахме очевидци за следващ път на това по какъв начин една партия се държи антибългарски, по какъв начин една партия обслужва ползите на непозната страна. Срам и срам да отричате това, че Ньойският контракт е неправдив за България. Вие още веднъж и още веднъж лъжете и манипулирате с единствената цел да се домогнете до властта. Няма да се получи. Докато някои ваши депутати носеха пантофки на почетния ви водач в сараите, еничари такива има, ние се борихме за правата на българите, останали зад рамките на българската страна.

За думата " еничари “ Юлиан Ангелов бе осъден със забележка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР