Скандал предизвика посещението на ирландския евродепутат Клеър Дейли в Поморие.

...
Скандал предизвика посещението на ирландския евродепутат Клеър Дейли в Поморие.
Коментари Харесай

Евродепутат посети Поморие заради спор за такса общи части в апартхотел

Скандал провокира визитата на ирландския евродепутат Клеър Дейли в Поморие. Тя дойде в курортния град за среща сред ирландски притежатели на жилища и представители на разнообразни институции в апартхотел "Сънсет ризорт ", съобщи БНР.

Проблемът е обвързван с отхвърли на частните притежатели да заплащат такса за поддръжка на общите елементи в размер на 15 евро на квадратен метър.

Дейли беше посрещната с остри въпроси от кмета на Поморие Иван Алексиев.

В резолюцията на Европейския парламент за България, по коментар на евродепутата, беше включен образец за неналичието на господство на закона у нас, като беше посочено съответно отношението към частните притежатели на жилища в комплекса „ Сънсер ризорт “. 350 са ирландците, които имат жилища там. От години те отхвърлят да заплащат такса поддръжка на общите елементи, а като глоба им стопират тока и водата.

"Ако не плащаш тази такса, нямаш вода и електричество. Клеър Дейли идва тук, тъй като се нарушават съществени човешки права. 3 хиляди евро на година е таксата и в нея е включено електричеството и почистването на общите елементи ", съобщи Джери Моуви, който има два жилището в комплекса.

При идването си в комплекса евродепутатът от крайната левица в Европейския парламент остана сюрпризирана от интереса на медиите към нейното посещаване. Първоначално тя отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси.

Според Боил Бонев, притежател на най-вече жилища в комплекса, ирландските притежатели са единствените, които не заплащат такса за поддръжка. Част от тях водят и правосъдни каузи.

Дейли акцентира, че е в Поморие като представител на жители от нейния изборен регион в Дъблин и е била поканена на частна среща и не смята за нужно, че на това би трябвало да се обръща такова внимание.

Евродепутатът взе участие в среща, отдадена на разногласието и на разискване по какъв начин да се реши казусът.

Клеър Дейли през днешния ден е в България, с цел да се включи в протестната акция "Велико национално въстание V ". В антиправителствената проява ще вземат участие още трима евродепутати от разнообразни страни и политически групи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР