Скандал между Продължаваме промяната и Демократична България за името на

...
Скандал между Продължаваме промяната и Демократична България за името на
Коментари Харесай

Скандал в ПП-ДБ заради кандидатурата на бъдещия здравен министър

Скандал сред " Продължаваме промяната " и " Демократична България " за името на бъдещия министър на опазването на здравето е избухнал по време на срещата на преговорните екипи в Народното събрание, оповестиха в петък bTV и " Епицентър ".

По неофициална информация от Демократична България са настояли за овакантения пост на проф. Христо Хинков да бъде препоръчана депутатката Катя Панева. Номинацията им обаче срещнала безапелационния отвод на премиера в оставка Николай Денков, който пък от своя страна загатнал като вероятни варианти имената на актуалните зам.-министри на опазването на здравето Илко Гетов и Михаил Околийски.

Реакцията на министър-председателя ядосала Атанас Атанасов, който изтъкнал, че ДСБ държи на кандидатурата на Панева.

" Вие може да държите, само че тя няма пълномощия, " дал отговор Денков, което предиздвикало Атанасов да напусне залата за договаряния в Народното събрание.

В същото време от ГЕРБ към този момент упорствали с изключение на премиерския пост да получат и този на министър на финансите, защото ПП-ДБ не се отказвали от настояването си Тодор Тагарев да остане отпред на военното ведомство. От партията на Борисов декларирали, че останалите министерски кресла остават за ПП-ДБ.

След края на днешните договаряния от ГЕРБ са отказали коментар, от ПП-ДБ сбито са декларирали, че диалозите вървят обикновено, а съгласно ДСБ - имало напрежение по избрани точки, само че всичко било преодолимо.

По-рано през днешния ден пред публицисти в Пловдив водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че в понеделник или ще бъде изпълнен мандат, или ще се знае, че отиваме на избори. Няма да има никакви договаряния отвън понеделник, безапелационен бе той. По думите му, в случай че Мария Габриел направи по този начин, че да има кабинет, който да може да ръководи, ще ѝ дадат 69 гласа. Ако не се разбере, още тогава ще се знае, че повече диалози няма да има до след изборите, добави Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР