Скандал е избухнал в община Свищов, където кметът Генчо Генчев

...
Скандал е избухнал в община Свищов, където кметът Генчо Генчев
Коментари Харесай

Скандал в община Свищов! Не пуснаха Цветанов на тържествена среща по случай 140 години от освобождението на града

Скандал е избухнал в община Свищов, където кметът Генчо Генчев (БСП) трябваше да одобри политици и общественици на тържествена среща по случай 140 години от освобождението на града от турско иго, заяви "24 часа "

На срещата в общината на Свищов е влезнал само президентът Румен Радев, а не са били позволени невиждано регионалният шеф на Велико Търново доктор Любомира Попова, кметът на Велико Търново и ръководител на Националното съдружие на общините - Даниел Панов, както и народни представители, измежду които ръководителят на най огромната парламентарна група - на ГЕРБ, Цветан Цветанов.

Според осведомени това е станало по предписание на протокола на президентската институция. Въпреки че в залата, приготвена за срещата, е имало табелки на местата, които трябвало да заемат недопуснатите.

След идването на Радев и екипа му в общината, евентуално от протокола на президента са издали безапелационна възбрана с изключение на президента никой различен политик да не бъде допускан на срещата.

От недопуснатите на срещата разясниха, че сходно държание е скандално, а това, че идва от администрацията на Радев, е невиждано.

За съпоставяне при срещата с кмета на Враца Калин Каменов по време на честванията на Ботев във Враца участваха политици от всички партии, дружно с президента Радев.

Част от недопуснатите до срещата в Свищов разясниха, че евентуално нервите на президента са опънати до краен лимит поради договорката със самолетите и парламентарната комисия, която ще проверява случая.

Затова се вършели сходни неща, в нарушаване на протокола.

Кметът Генчо Генчев връчи на президента Румен Радев юбилеен плакет във връзка 140-годишнината от освобождението на Свищов. По-късно през днешния ден президентът ще взе участие и в тържественото отбелязване на 140 години от освобождението на Свищов, оповестиха от прессекретариата на президента доскоро.

"Днес съм в Свищов дружно с сътрудници, с цел да отбележим с жителите на града 140 години от освобождението на първия български град от турско иго, съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка абсурда сред президентската институция и политици в града край Дунав.

"Затова въобще не бих желал да разясня дейностите на президентската институция. За мен е значимо че съм тук, дружно с сътрудниците и жителите на Свищов, и дружно ще отбележим освобождението на града. В такива дни би трябвало да се гордеем с делата на предците ни, а не да обръщаме внимание на сходни дейности на президентската институция ", съобщи още Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР