Скалпът понякога се нуждае от по-дълбоко почистване, отколкото просто измиване

...
Скалпът понякога се нуждае от по-дълбоко почистване, отколкото просто измиване
Коментари Харесай

Скраб от кафе за почистване на скалп

Скалпът от време на време се нуждае от по-дълбоко разчистване, в сравнение с просто измиване с шампоан. Сега има доста козметика за коса, която може да ви помогне в това.

Различни ексфолиращи шампоани, ексфолианти, маски могат да бъдат закупени в съвсем всеки магазин. Но тук ви предлагаме да употребявате национални и налични средства.

Ползите от пилинг за тази област са извънредно огромни! Той освен ви разрешава да " освободите " кожата от кератинизирани частици и останки от стилизираща козметика, само че също по този начин възвръща обогатяването на кожата с О2, усилва кръвообращението, което предизвиква дейния напредък на косата, понижава непотребния себум и даже оказва помощ при пърхот. Като цяло, тази чудодейна процедура връща живота на косата ни!

Скраб от кафе за скалп

Кафето от дълго време е известно със своите антиоксидантни и омекотяващи свойства. Кафето е незаменимо и при спа процедури и разтривки, защото усъвършенства кръвообращението и подтиква регенерацията на клетките.

Скрабът за скалп от кафе се подготвя елементарно вкъщи. Натуралното смляно кафе към този момент се продава във всеки магазин и се намира в съвсем всеки дом. Да не се бърка с разтворимо кафе.

Най-добре е да употребявате сварено към този момент кафе и да се употребява утайката като скраб. Намокрете косата и просто втрийте кафето в скалпа в кореновата част и оставете за известно време (10-20 минути). Определете самостоятелно количеството кафеена каша.

За по-лесно нанасяне можете да добавите малко шампоан към кашата от кафе. След тази процедура кожата на главата ще бъде надълбоко почистена, косата ще стане лъскава и мека, плюс ще има позитивен резултат от ароматерапията - въпреки всичко кафето има необикновен мирис.

Скрабът с кафе за скалпа оказва помощ за нормализиране на активността на мастните жлези (особено потребно за тези с мазна коса) и оказва помощ в битката с пърхота.

Тази скраб-маска за коса може да се употребява не повече от един път месечно.

Противопоказания за потреблението на скраб от кафе: алергични реакции към кафе, доста сензитивен скалп.

Косата се измива след пилинга, не преди този момент. Не го правете незабавно след боядисване. Изчакайте да минат няколко дни. Бъдете деликатни: боядисаната коса може да загуби яркостта на цвета си от подобен скраб, а русата коса, в противен случай, може да бъде боядисана, в случай че употребявате пилинг за кафе за главата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР