Ска Келер Снимка: bulgarianpresidency.euСъпредседателката на групата на зелените в Европарламента

...
Ска Келер Снимка: bulgarianpresidency.euСъпредседателката на групата на зелените в Европарламента
Коментари Харесай

Зелените в ЕП не са доволни от „зеления“ Борисов

Ска Келер Снимка: bulgarianpresidency.eu

Съпредседателката на групата на зелените в Европарламента Ска Келер изрази съмнение към „ гаранциите “, които министър председателят Бойко Борисов (определил се като „ зелен човек “) даде през вчерашния ден в пленарната зала в Страсбург, че в Пирин ще се прави единствено втори въжен превоз и няма да разреши да се постави „ нито керемида повече “. В изявление за основания в Брюксел уебсайт http://bulgarianpresidency.eu тя отговори на основния му редактор Георги Готев дали е повярвала на гаранциите на Борисов:
„ Не изцяло, в реалност. Ще забележим що за ски въжен превоз ще бъде, или ще е освен това. Ако този „ ски въжен превоз “ пресече гората по средата, няма с това да се свърши, а ще стане като различен път, когато сме виждали по какъв начин заинтригуваните да получат позволение за избрана зона я уголемяват доста повече. И тук идва тематиката за корупцията: какво значи (Борисов) да се оправи с корупцията (за 2-3 години)? Дори България да направи най-хубавите си закони в света, ще би трябвало да ги ползва, а освен да ги употребява против опозицията. Така че, не съм удовлетворена от „ гаранциите “ на министър-председателя “.
А за цялостния спор в Европарламента по българските цели на европредседателството Ска Келер даде следната оценка:
Очаквах по-жив спор, само че множеството от говорилите се тупаха взаимно по раменете. Председателството е в действителност доста значим миг, то е таман моментът, когато една страна може да блесне в Брюксел и в целия Европейски съюз. Но това също е време, когато всеки се вглежда по-внимателно в страната членка. България има доста аспекти, на които би трябвало да обърнем внимание. Това са аспекти, които Еврокомисията не трябва да пренебрегва. “
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР