Сияеща кожа, лека руменина, здрав цвят на лицето – така

...
Сияеща кожа, лека руменина, здрав цвят на лицето – така
Коментари Харесай

10 бързи начина винаги да изглеждате свежи през лятото

Сияеща кожа, лека червенина, здрав цвят на лицето – по този начин изглеждаме, когато се връщаме от отмора на море. Но единствено след седмица-две всичко става, както преди-лицето помръква и придобива присъщия за жителите на огромния град сивкав нюанс. Има обаче някои хитрости, които ще ви разрешат постоянно да изглеждате свежи. Ето какво ви поучават известните козметички Ема Харди и Сара Чапман.

1. Почиствайте лицето с масажни придвижвания

Как почиствате кожата си? Нанасяте специфичен крем, масло или пяна, а след това измивате с вода? Като цяло не сте сбъркали. Но доста по-ефективно ще е, в случай че при нанасянето на средството си извършите и масаж на лицето. Минете от брадичката до челото с меки потупващи придвижвания с връхчетата на пръстите. После леко пощипнете бузите и брадичката. Така ще подобрите кръвообращението и лицето ви незабавно ще поруменее.

2. Мийте се с масла

Напълнете мивката с топла вода и прибавете няколко капки разнообразни масла. Изберете най-подходящите за вас съгласно потребностите на кожата ви и на организма ви. Мушкатото, лайката и лавандулата успокояват сензитивната кожа и оказват помощ при стрес. Розата и тамянът овлажняват епидермиса и повдигат настрoението. Евкалиптът и фрагонията понижават микровъзпаленията. Лайката оказва помощ при зачервяване и укрепва съня. Когато си миете лицето с сходни масла, старайте се да дишате по-дълбоко за по-добър ароматерапевтичен резултат.



3. Не забравяйте масажа

За да премахнете отоците и тъмните кръгове под очите, заран преди нанасяне на крем за към очите си направете масаж на тези зони. Първо деликатно пощипвайте кожата под очите, без внезапни придвижвания и разпъване. После си направете точков масаж – притискайте с безименните си пръсти точки на долния клепач, придвижвайки се от вътрешните ъгли на очите към външните.

4. Пийте сок от алое

Безжизненият цвят на лицето и микровъзпаленията на кожата могат да са симптом за проблеми с черния дроб. Можете да го укрепите и да се детоксикирате благодарение на 100 % сок от алое. Пийте го по 20-50 мл. по 3 пъти дневно, час преди ястие. Сокът от алое може да се разреди с вода или с различен сок по ваш избор. За ефикасна детоксикация би трябвало да го консумирате 2-3 месеца.

5. Нормализирайте рН на кожата си

Кожата ви внезапно е станала прекомерно суха и сензитивна? Или пък противоположното – изненадващо мазна? Явно равнищата на рН са се отклонили от нормата. Това може да се дължи на доста неща – от миене с твърда водопроводна вода и погрешно хранене, до прекалено психическо натоварване или банкет на антибиотици. За да възстановявате рН, ще би трябвало да изневерите на нормалните си козметични средства. За жал производителите рядко показват рН на продуктите си, най-често пишат, че обещано средство “нормализира рН “, което нищо не ни споделя.



В нормата си рН се колебае сред 4.5 и 5.5. Ако кожата е склонна към омазняване, рН може да се приближи до 6.5-7 и би трябвало да се намали благодарение на препарати с рН 4.0-4.5 (леки средства за пилинг, тоник, гомаж и др.). Ако кожата е доста суха, рН може да е 4.4. Тогава е целесъобразно да ползвате козметични масла и подхранващи кремове.

6. Използвайте уреди

Мъртвите кафези би трябвало да се отстраняват от повърхността на кожата не понякога, а всеки ден. Именно поради натрупването им кожата придобива сивкав нюанс. Най-лесно е да почиствате кожата си с съвременни козметични уреди.

Ползвайте апарати, в които четката не се върти, а вибрира, почиствайки порите и повърхността на кожата. Подобни устройства не разтягат и не повреждат кожата.

7. Пригответе си лед

Напълнете най-обикновено детско балонче с малко количество вода, завържете го и го приберете във фризера. Когато поискате да се освежите след безсънна нощ, да премахнете отоците от лицето си и да си върнете руменината, извадете това балонче, увийте го в плат и го допирайте до лицето си. Ще получите забележим резултат след към две минути. Можете да върнете балончето във фризера до идващия незабавен случай.

8. Контролирайте мимиките си

Вертикалната гънка на челото сред веждите придава на лицето изтощен и начумерен тип. За да я отстранен, доста дами се подлагат на инжекции ботокс. Има обаче и по-малко радикални способи. Първо – старайте се да не бръчкате челото си, когато работите или мислите върху значими въпроси. Второ – всяка вечер масажирайте челото и зоната сред веждите. Защипете кожата сред палеца и показалеца и „ търкулнете “ гънката нагоре. Ще ви заболи, само че това ще ви помогне да отпуснете мускулите и да разгладите бръчките.

9. Дишайте по-дълбоко

Една дребна дихателна гимнастика по време на ежедневните грижи за кожата ще ви помогне да наситите клетките си с О2. Вдишвайте надълбоко през носа за 6 секунди и правете също толкоз дълги издишвания, до момента в който си забърсвате лицето с тоник, нанасяте лосиони и кремове.



10. Не забравяйте кокосовото масло

Оставете бурканче кокосово масло в банята си. Ако го смесите с лъжичка сода или мед, че получите скраб, който ще възвърне на кожата ви здравия цвят и сиянието. Освен това кокосовото масло може да почисти отлично даже и водоустойчив грим – и даже оказва помощ против акне.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР