Ситуацията в Омуртаг с питейната вода е сюрреалистична. От около

...
Ситуацията в Омуртаг с питейната вода е сюрреалистична. От около
Коментари Харесай

В XXI век български град гадае по числа и звезди питейната вода

Ситуацията в Омуртаг с питейната вода е сюрреалистична. От към 40 години градът е подложен на съвсем непрестанен режим, а през днешния ден в локалните интернет групи бе препредадено радостно известие от ВиК, че чешмите ще потекат на 31 декември. Планира се да стане поетапно и по зони в интервала 14 - 19 часа. Но " празникът " си има специфики.  " Винаги имайте поради, че в случай че възникне повреда (заради остарялата водопреносна мрежа), или няма електрозахранване към помпените станции, водоподаване не може да се реализира, до момента в който не бъдат отстранени повредите/пречките. Ако настъпят непредвидени условия, ще има уведомление. Тоест - не е обезпечено, а е планувано. За да изчислите ориентировъчно кога водата ще е на вашата улица, сметнете след какъв брой време идва водата при вас, когато се пуска в 16:00 ч. и прибавете същото време към 14:00 ч. Примерно, в случай че водата идва при вас в 19:00 ч., когато се пуска в 16:00 ч., то това са 3 часа след базовото стартиране - затова, на следващия ден, когато ще се пусне в 14:00 ч., ще пристигна при вас към 17:00 ч. Това е единствено образцов часови ориентир ", написа на фейсбук профила си групата " Вода за Омуртаг ".

Трудно е да се повярва, че в XXI век жителите на един български град по този метод пресмятат възможното съществуване на питейна вода в домовете си, само че е реалност. Факт е също, че базовият проблем, с изключение на десетилетното управническо безучастие, е и събитието, че Омуртаг се доставя от извор, подвластен от преваляванията. " През есента следим звезди, облаци и ветрове, с цел да знаем ще има ли най-малко малко вода през зимата ", споделят къде на смешка, къде напълно съществено локалните хора.

През последните месеци в Омуртаг се организираха много митинги с искане казусът да бъде решен. Демонстрации имаше и в този момент по празниците. В резултат служебното държавно управление някак се задейства. Затова друга информация от през днешния ден гласи, че за изследване на  състоянието на водопровода от пречиствателната станция „ Ястребино “. Анализът би трябвало да се извърши до края на януари, а крайната цел е по тръбата да потече вода. " Е и?! Най-вероятно ще открият, че водопроводът не става ", разясняват в обществените мрежи обезверени жители на града.

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР