Ситуацията в Монтанско се нормализира след обилните дъждове от последните

...
Ситуацията в Монтанско се нормализира след обилните дъждове от последните
Коментари Харесай

След потопа: Ситуацията в Монтанско се нормализира

Ситуацията в Монтанско се възстановява след изобилните дъждове от последните дни, оповестиха от общините Берковица и Георги Дамяново, където имаше най-вече провали от водата.
Само за три дни от началото на юни в някои от селищата в Монтанско паднаха по повече от 100 литра на квадратен метър дъжд, като по този метод беше изпълнена и преизпълнена нормата за превалявания за целия месец, оповестиха от Метеорологичната станция в Монтана.
За четирите дни от началото на месеца екипите на пожарната са посетили над 50 адреса в района, с цел да изпомпват вода от дворове, изби и приземни етажи на здания и от ниски сектори по улиците, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.
Отпушени са доста дерета на реки, шахти от канализационната мрежа, отводнителни канали и така нататък В момента продължава разчистването на улици, където има отнесени елементи от пътната настилка и донесени от водата земни маси и тиня.
Продължава и отводняването на частни домове и публични здания в Берковица, в близкото село Бързия и в квартал „ Раковица “ на Берковица, а също и в села от община Георги Дамяново.
От общините прецизираха, че сега продължава и описването на вредите от пороите, с цел да бъдат направени планове, с които да се кандидатства пред Междуведомствената комисия по бедствия и повреди към Министерския съвет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР