Ситуацията в Милано е взривоопасна, въпреки че мерките се разпускат

...
Ситуацията в Милано е взривоопасна, въпреки че мерките се разпускат
Коментари Харесай

Епидемиолог: Ситуацията в Милано е взривоопасна! Това е експеримент

Ситуацията в Милано е взривоопасна, макар че ограниченията се разпускат с всеки минал ден. Звучи ужасно, само че това е оценката на един от най-уважаваните италиански епидемиолози Масимо Гали. Той е началник на отделението за инфекциозни заболявания в миланска клиника. По думите му, разхлабването на ограниченията в този момент е опит, който би трябвало да се следи доста прецизно и при потребност да се предотврати.

Италия си стъпва на краката. Хората към този момент са на открито, а случаите на ковид понижават. Така наподобява картината в страната с днешна дата. Но това, съгласно учените, е видимо. Д-р Масимо Гали споделя, че вирусът е спрян, само че не и отстранен. Опасността се крие там, където минимум проличава – при хората без никакви признаци. Няма данни какъв брой от хората, които са били по домовете си, в действителност са преносители на вируса без индикации. Сега те ще се смесят с останалите по улици, магазини и работни места.

„ Решението да се отворят съвсем всички сфери на живота, да се отворят магазини, заводи, беше неизбежно, като се има поради накъде е тръгнала стопанската система. Но нямаме цялостна гаранция, че ще избегнем рестарт на епидемията. Перспективата да изникнат нови огнища явно би трябвало да се вземе поради и естествено би трябвало да се направи опит да се предотврати”, сподели доктор Масимо Гали в изявление за Нова телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР