Ситуацията се следяла непрестанно, според Митрофанова„Постоянно следим ситуацията около спасяване

...
Ситуацията се следяла непрестанно, според Митрофанова„Постоянно следим ситуацията около спасяване
Коментари Харесай

Елеонора Митрофанова: Постоянно следим ситуацията около спасяване на българските моряци на Царевна

Ситуацията се следяла непрекъснато, съгласно Митрофанова

„ Постоянно следим обстановката към избавяне на българските моряци, блокирани от украинските националисти в пристанището на Мариупол. На 13 април 15 членове на екипажа на кораба “Царевна” – измежду които 14 жители на България – са евакуирани в Донецк. Искам да ви уверя, че съветската страна прави всичко належащо да обезпечи сигурността им и последващото връщане в родината ". Това уточни съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова в седмичния си брифинг в обществените мрежи.

„ Специалната интервенция по демилитаризацията и денацификацията на незаконния киевски режим, който в продължение на 8 години е подлагал на геноцид популацията на Донецката и Луганската Народни Републики, се развива в сходство с одобрените проекти на Министерството на защитата. Тактиката на бойните дейности е направена изхождайки от нуждата да се изпълнят поставените от Президента на Русия задания при минимални загуби измежду персоналния състав на съветските Въоръжени силиПродължава освобождението на Мариупол. В резултат на сполучливите настъпателни дейности на Въоръжените сили на Русия в региона на металургичния комбинат "Илич " сложиха оръжие и непринудено се предадоха над една хиляда морски пехотинци на ВСУ. Ранени получиха нужна здравна помощ. Руската Федерация непрестанно оказва всестранна филантропична помощ на потърпевши поданици на Донбас и на следените региони на Украйна. Организирани са коридори за безвредно излизане на локалните поданици от зоната на боевете. Украинските националисти употребяват мирни жители като "жив щит ", заплашвайки със гибел им пречат да се изтеглят, безсистемно разстрелват колони на отървали се от главорезите бежанци ", разяснява Митрофанова.

„ Престъпният режим в Киев ускорява антируската агитация, като всеобщо тиражира в западните медии подправени вести за сякаш използване на принуждение от страна на Въоръжените сили на Русия по отношение на елементарни украинци. В тази работа бандеровците не подценяват нищо - като се пробват да обвинят Русия в "зверствата ", жертват безскрупулно десетки животи на лични жители ", сподели още тя.

"В подтекста на продължаващите разисквания в българския истаблишмънт по тематиката на доставки на оръжия (включително от руски произход) и екипировка за украинските националисти, желая още веднъж да подчертая, че сходен жест от страна на публична София ще спомага единствено за ескалиране на обстановката в Украйна, както и ще има съществени отрицателни последствия за руско-българските връзки. ", съобщи посланикът на Русия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР