Ситуацията относно поста на външния министър е неприятна и недобра.

...
Ситуацията относно поста на външния министър е неприятна и недобра.
Коментари Харесай

Плугчиева: Управлението на държавата не е холивудски филм, ситуацията с външния министър е недобра

Ситуацията по отношение на поста на външния министър е неприятна и недобра. Надявам се бързо да се откри положително решение. Управлението на страната не е холивудски филм. Утре ще има съответното решение посредством указите на президента. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия съветникът на премиера Димитър Главчев - Меглена Плугчиева.

 

Утре ще има декрет на президента за външния министър, уточни тя като отхвърли да назове името на новия външен министър, само че не отхвърли че това може да бъде самопредложилия се длъжностен министър председател Димитър Главчев.

 

По думите ѝ сега страната ни не стои добре в Европа и това би трябвало да се приключи час по-скоро.

 

" Предложени ми бяха министерски постове, които съм отказала. Димитър Главчев е подложен в извънредно сложна обстановка и има потребност от хора, които имат управнически, политически и дипломатически опит ", добави Меглена Плугчиева.

 

Според нея има извънредно положителни кариерни дипломати.

" Става дума за служебно държавно управление, в което ще бъдат включени повече специалисти, а не политически оцветени. Аз съм била три пъти дипломат на Германия, Швейцария и Лихтенщайн и в Черна гора, само че постоянно съм била политическа квота на Външно министерство. Спазвам правилата, човек като мен не е редно да поеме поста на външен министър в служебно държавно управление ", сподели още Меглена Плугчиева.

 

Тя означи, че има сериозна заплаха по отношение на Плана за възобновяване и резистентност и заплащането е под въпрос.

 

Името на Меглена Плугчиева се завъртя през вчерашния ден на “Дондуков ” 2 след отхвърли на Даниел Митов да е претендент за външен министър в служебното държавно управление. Тя обаче отхвърли тази опция.

 

Меглена Плугчиева бе народен представител в три Народното събрание, вицепремиер в държавното управление на Сергей Станишев, била е дипломат на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн със седалище в Берн и в Черна гора.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР