Ситуацията от последната година породи нови промени във финалния турнира

...
Ситуацията от последната година породи нови промени във финалния турнира
Коментари Харесай

Удължават времетраенето на финалите за Купа Дейвис

Ситуацията от последната година породи нови промени във финалния шампионата за " Купа Дейвис ". Те ще се проведат в границите на 11 дни през тази година, а не за 7, както това се случи през 2019 година. Международната федерация по тенис обмисля да организира конкуренцията в три европейски града, вместо единствено в испанската столица Мадрид.

ITF заяви през днешния ден, че финалите на международното отборно състезание по тенис за мъже ще се проведат от 25 ноември до 5 декември, като ще вземат участие 18 страни разграничени в шест групи по три. Броят на нациите, достигнали до финалите, ще бъде понижен на 16 през 2022 година.

Съгласно предлагането, двата нови градове-домакини ще одобряват мачовете в по две от групите и по един четвъртфинален дуел. Мадрид, където сегашния формат на финалите дебютира през 2019 година, ще одобри две от групите, два четвъртфинала, полуфиналите и финалът.

ITF съобщи, че ще има открита процедура за подаване на поръчки за домакинство на градовете, които могат да се причислят към Мадрид през 2021 година. Решение за това кои градове ще бъдат домакини и дали въобще ще има такива се чака до март.

Финалите за " Купа Дейвис " 2020 в Мадрид трябваше да се проведат през предишния ноември, само че бяха анулирани.
 Самуел Грот упрекна Новак Джокович в нарцисизъм
Самуел Грот упрекна Новак Джокович в нарцисизъм

" Добре, Ноле, каквото кажеш "?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР