Ситуацията около футболен клуб Левски става все по-тежка и заплетена.

...
Ситуацията около футболен клуб Левски става все по-тежка и заплетена.
Коментари Харесай

Левски - цял живот безпринципна принципност

Ситуацията към футболен клуб Левски става все по-тежка и заплетена. Черните облаци са надвиснали над " Герена ", а прогнозата за времето не предвещава скоро да се разкарат от там. Години наред клубът агонизира и се гърчи във финансови несгоди, а почитателите не виждат никаква светлина в тъмния и заплашителен тунел.

" Синята " част от България постоянно обича да употребява всякакви прилагателни като " морал, чест, достолепие, тим на народа " и все неща от този жанр, с които да разказва историята, сегашното и бъдещето на ПФК Левски АД. Имат ли обаче те въобще някаква почва? Ами нямат.
 Снимка 606504
Източник:

Дори няма да се връщам към времената на Цола Драгойчева, Ангел Солаков и така нататък Ще разгледаме единствено най-пресните случаи в столичния гранд.

Ще стартира с анулираните контроли с съветски тимове. Трябваше ли, не трябваше ли... породиха се такива въпроси измежду " синята " общественост и беше взето решение те да бъдат анулирани. Темата провокира доста диспути, само че тук няма да приказвам дали това беше вярно или погрешно. Контролите бяха анулирани, а " синя " България още веднъж изпадна във екстаз - ето, видиш ли " управлението се вслушва във почитателите, Левски значи независимост, тима на народа... " и други сходни.
 НАПред към следващото съглашение... Стига към този момент!
НАПред към следващото съглашение... Стига към този момент!

Левски да заплаща или да отива при дилетантите

Сега обаче ножът е опрял до кокала и към този момент безмилостно откъсва късчета от него. Пристигат вести, че от Русия желаят да закупят Кордоба и... изненада - ни стон, ни вопъл от същите последователи. Забравяме за свободата, забравяме за " сините " полезности и чакаме съветските пачки. Друг въпрос е даже по какъв начин ще бъдат платени при глобите към съветските банки?! Може да употребяват Сашо Диков за пощальон. Той към този момент има опит и на драго сърце ще стовари чувала с рублите в офисите на " Герена ". Безпринципна праволинейност.

Сделката със " Спорт Републик " пропадна, а от Левски по този начин и не излизат с явен отговор за какво се случи това. Ами случи се заради същата причина, като контролите с съветските тимове. " Левски значи независимост " единствено когато не става въпрос за пари. Години наред Левски беше въвличан в политически ползи. Спускаха се спонсори, пращаха се хора, само че тогава предостатъчно всички потриваха ръце и всичко се замиташе под масата.
 Васил Божков не дължи нищо на Левски, а противоположното...
Васил Божков не дължи нищо на Левски, а противоположното...

Едва ли ще се трогне от обръщението на почитатели

Дори парите на Делян Пеевски, който попадна под ударите на закона " Магнитски ", бяха оповестени за " чисти и неопетнени ". Какво толкоз, предприемач решил да помогне на благосклонност, споделяха тогава последователите на Левски - чисто и просто закопаване на главите в пясъка. А в този момент? Сега Левски страда точно поради личната си нелепост. Както постоянно споделя притежателят на Славия - Венцеслав Стефанов, " Га ядоха кифтета, не риваха ".

Даже няма да разясня и безпринципната позиция по отношение на Българския футболен съюз, където станахме очевидци на нравствен катарзис с 40-годишното другарство. И още, и още, и още. Интереси, ползи, ползи... Интереси, които задушиха клуба и всички гледаха безучастно.

Феновете и управлението на Левски трябваше да измъкнат клуба от тази мъртва хватка, само че те не го направиха. Само с лозунги и туптене в гърдите не става. Историята всички я знаем. Знаем и сегашното. Вече можем умерено да забележим и бъдещето, а то по никакъв начин няма да се хареса на " моралните " без капка морал.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР