Ситуацията е необичайна, но училищата са готови за матурите. Това

...
Ситуацията е необичайна, но училищата са готови за матурите. Това
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Училищата са готови за матурите

Ситуацията е необикновена, само че учебните заведения са подготвени за матурите. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев в ефира на предаването " Тази заран " по bTV. Имаме задоволително квестори, имаме запас от квестори, има и камери в стаите, в които се организират матури, стана ясно още от думите на министър Вълчев във връзка с Държавните зрелостни изпити, които стартират от през днешния ден с наложителната матура по български език и литература.
Той разясни, че има задоволителен педагогичен личен състав, като някои от по-възрастните квестори са се отказали, само че са сменени бързо с други. Вълчев сподели, че като физическа среда, учебните заведения сега са най-безопасното място, защото се дезинфекцират. Не би трябвало да има риск от заразяване- Основните неща като отдалеченост и дезинфекия би трябвало да се съблюдават, сподели министърът.
Вълчев изрази вяра, че знакови създатели като Димитър Талев и Димитър Димов би трябвало да са усвоени от учениците по време на онлайн образованието. Стана ясно, че към 10% от учебните заведения са заявили, че мъчно са обхванали учениците по време на електронното образование.
Министър Вълчев разяснява, че не е имало различен вид с изключение на с онлайн образованието, с цел да се избави образователната година. Красимир Вълчев разясни, че ще се учи навън през месец юни, а децата, които не са съумели да се включат в онлайн образованието, ще доучват. 
Образователният министър разясни, че би трябвало да се търси миксът от електронно образование и наличие в класната стая. Той изрази вяра на 15 септември образователната година да стартира присъствено.
Вълчев разяснява, че е направил осем отхвърли за закриване на учебни заведения през последните години, в които е министър.
Темата продължава и в тези материали.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР