Ситуацията е напълно променена и много драматична. Военната агресия, на

...
Ситуацията е напълно променена и много драматична. Военната агресия, на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Военната агресия, на която ставаме свидетели, е абсолютно неприемлива

Ситуацията е изцяло изменена и доста трагична. Военната експанзия, на която ставаме очевидци е безусловно неприемлива, съобщи министър председателят Кирил Петков, който взе участие в специфичното съвещание на Европейския съвет, отдадено на военната експанзия на Русия в Украйна.

Държавните и държавни ръководители разискаха методите за подкрепяне на украинския народ и ограниченията против Москва. Европейският съвет ще одобри пакет от наказания против Русия и Беларус в отговор на нарушаването на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Съюзът е обединен в своя отговор и е възнамерявал ограничения за подкрепяне на страните членки, които биха потърпевши при възможни контрасанкции от съветска страна.

„ Енергийната сигурност на България е във фокуса на нашето държавно управление и се радваме, че останалите водачи демонстрират схващане, макар дългогодишното занемаряване на енергийната сигурност от страна на предходни български държавни управления ”, сподели Кирил Петков.

Всички страни членки на Европейски Съюз, които са наоколо до зоната на спора, се приготвят да одобряват вероятно украински жители, които желаят краткотрайно да изоставен страната.

„ Не можем даже да си представим какво е на фамилиите, които напущат домовете си, в търсене на избавление, само че можем да им подадем ръка и да им осигурим заслон и сигурност ”. България ще извърши своя дълг изключително към българското малцинство в Украйна “, акцентира още министър-председателят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР