„Ситуацията е безпрецедентна, защото един казус, забъркан по време на

...
„Ситуацията е безпрецедентна, защото един казус, забъркан по време на
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: С;едващата седмица ще има решение за парите за АПИ

„ Ситуацията е невиждана, тъй като един проблем, заплетен по време на ръководството на ГЕРБ, не се е решил по време на служебния кабинет, нито на първия, нито на втория. Сега се чудим по какъв начин да създадем по този начин, че компаниите да си вземат парите, да имаме естествени пътища и дружно с това, да има надзор, защото приказваме за 1,2 милиарда лв. “, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната комисия по превоз Борислав Гуцанов в коридорите на Народното събрание във връзка абсурда с парите за Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Припомняме, че през вчерашния ден Парламентът не одобри нито едно от предложенията по какъв метод АПИ да се разплати по контракти с пътни компании за поддръжка и ремонт.

На въпрос какъв е изходът Гуцанов сподели следното:

„ Аз не съм сигурен, че е отритнат шансът за приемане на пари. Ще създадем по този начин, че компаниите да си получат парите, да са спокойни и да няма повече сходни обстановки, в които ни е вкарало предното ръководство на ГЕРБ. Това ще го създадем по два метода. Или в случай че е належащо ново решение на Народното събрание, тъй че да освободим министър Караджов вярно да си свърши своята работа. Той се старае безпределно доста през последните няколко седмици да го реши този проблем. Пак споделям проблем, който въобще не е основан от него или от тази коалиция. Това, което също е належащо, е да има един добър разговор вътре в обединението, тъй като в желанието за решение не постоянно би трябвало да се бърза, с цел да се стигне до Народното събрание. Но могат да бъдат спокойни компаниите, че решение по тематиката ще има “.

„ Предстои и актуализация на бюджета, тъй че ще се даде решение от страна на Народното събрание да бъдат дадени тези средства, а в случай че би трябвало по-късно ще бъдат взети от актуализацията. Затова споделям парите да бъдат дадени в този момент, с цел да могат да се отремонтират пътищатаи хората да си получат тези средства, които са проработили. Но отново дублирам за втората част от парите би трябвало да има и явен надзор, тъй като договорите както са подписвани, будят доста въпросителни “, уточни депутатът от Българска социалистическа партия.

На въпрос за какво тогава през вчерашния ден Българска социалистическа партия е подкрепила предлагането на Политическа партия, той отговори по този начин:

„ Ние гласувахме за това предложение, в което се отпускаха 600 милиона и за вторите да има явен надзор. Мисля, че е пределно ясно, това, което направихме. От една страна да бъдат отпуснати тези средства, само че въпреки това ние не можем да носим отговорности за доста неща, които се случваха през последните няколко години по време на ръководството на ГЕРБ. Аз не смятам, че има някой българин, който да не е наясно, че и цените на пътищата бяха много повишени, некачествено направени. В момента ние се чудим по какъв начин да излезем от обстановка, вкарани от предното ръководство “.

„ Ще има решение идната седмица. Силно се надявам, че пътищата в действителност ще се строят на рационални, действителни цени и ще бъдат осъществявани качествено, а не това, което се случваше през последните 10 години “, безапелационен бе Гуцанов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР