Системата за регистрация на украинските граждани, които имат желание да

...
Системата за регистрация на украинските граждани, които имат желание да
Коментари Харесай

Петков провери системата за първоначален прием на украински граждани на ГКПП при Русе

Системата за регистрация на украинските жители, които имат предпочитание да останат на територията на България, към този момент работи. В това се увери персонално министър председателят Кирил Петков, който дружно с вицепремиера Калина Константинова и началника на кабинета Лена Бориславова посети граничния пункт " Дунав мост ". Петков съобщи:

" Вече имаме цялостния развой - от влизаме до настаняване - под надзор. До този миг казусът беше, че те влизаха, а ние не знаехме къде отиват и какво се случва. Оттук нататък всичко е проследимо, всичко е на база на една обща база данни това "  

Петков посети всички пунктове на границата - противопожарния, регистрационния, на БЧК и на Агенцията по заетостта. След обиколката министър-председателят обобщи 

" Хубаво е, че България към този момент стои като една европейска граница с цялостна подготвеност да поеме огромен брой влизащи хора от Украйна и това е направено по един последователен метод. Не е просто някакви палатки, имаме система, имаме хора, имаме Червения кръст, имаме в Службата по заетостта, имаме службата " Пожарна сигурност ", имаме хора, които могат да ревизират документите. Всичко това е образувано дружно, работещо 24/7 ".

Петков се насочи към спешния център за бежанци във Варна, след което ще посети и Дуранкулак, където също би трябвало да работи такава система.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР