Системата за електронно наблюдение представлява съвремен и ефективен метод, посредством

...
Системата за електронно наблюдение представлява съвремен и ефективен метод, посредством
Коментари Харесай

Специални GPS гривни ще следят криминално проявени лица

Системата за електронно наблюдаване съставлява съвремен и ефикасен способ, чрез който да бъдат следени правонарушителите. Това е система, която ще обезпечава по-добра отбрана на обществото. Това съобщи пред публицисти началникът на Главна дирекция "Изпълнение на наказванията " гл. ком. Васил Миладинов по отношение на роекта за внедряване на система за електронно наблюдаване на правонарушители, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Електронната система дава незабавна информация и подкрепя органите на Министерство на вътрешните работи при следствие на закононарушения и и която редуци престъпната заразеност, защото нарушителят е под наблюдаване за избран интервал от време. Не е изключено даже системата да подкрепи лицето да се откаже от неприятните си навици'', добави още Миладинов.

По време на конференцията бе съобщещо, че общата стойност на плана е 1 милион и 300 хиляди лв., като в цената е включен комплект от 200 гривни за лична идентификация, които са с вграден GPS. Пред медиите бе разяснено още, че електронната система за наблюдаване ще обгръща три вида лица - лишени от независимост, лица с наложени пробационни ограничения и лица с наложена мярка за неотклонение домакински арест.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР