Системата на образованието не позволява качествена практическа подготовка. Недостатъчно часове

...
Системата на образованието не позволява качествена практическа подготовка. Недостатъчно часове
Коментари Харесай

За младежите недостатъчната практическа подготовка е проблем в образованието

Системата на образованието не разрешава качествена практическа подготовка. Недостатъчно часове по специфичните предмети и неефективни стажантските стратегии за практическа подготовка, са проблемите в образованието, дефинирани от самите младежи.
Това стана ясно от думите на Данаил Петров от съдружие " Младежки глас " - организацията, работила по плана " Структурен разговор за просветителната система, спомагателната подготовка и предприемачеството ".

От сдружението са провели срещи с младежи в шест регионални града - Бургас, Варна, София, Пловдив, Враца и Видин, като във всеки град са разискали проблемите в просветителната система и са препоръчани решения за възстановяване на образованието.

Проектът включва по приблизително към 30 младежи от учебните заведения, което прави към 200 дейни участници.

Едно от решенията, които оферират младежите, е дуалното образование, тъй като то дава опция на учениците след избран клас сами да избират предметите, които желаят да учат. Насърчаване на стажантските стратегии е другото решение, което се предлага.

Според бизнеса младежите желаят нереалистично за опита си възнаграждение. Бизнесът желае също от просветителната система да излизат по-подготвени фрагменти.

Препоръките въз основа на срещите ще бъдат направени в план, който ще бъде входиран в Комисията по обучение в Народното събрание.

Омбудсманът Мая Манолова съобщи, че споделя идеите на " Младежки глас " и ги припозна като свои.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР