Системата на ЕК за техническата изправност на колите влиза у

...
Системата на ЕК за техническата изправност на колите влиза у
Коментари Харесай

Системата на ЕК за техническата изправност на колите влиза у нас


Системата на Европейска комисия за техническата редовност на колите влиза у нас, България има 2 месеца да я вкара. Европейската комисия порица България заради това, че не е транспонирала инструкция, обвързвана с периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на моторните транспортни средства и техните ремаркета. Срокът за приемането на наредбите е бил септември 2022 година. Сега страната има два месеца, за да предприеме ограничения, или Комисията ще сезира Съда на Европейски Съюз.

„ Автомобилният парк в страната ни е много остарял. С тази система са оборудвани новите коли, създадени след 2019-та година. Това са не повече от 5-10% от колите в страната. Когато автомобилът усети удар, системата автоматизирано известява най-близките центрове за здравна помощ ”, изясни пред  автомобилният играч Румен Дунев. Системата може да бъде задействана и ръчно с бутон в колата, в случай че някой от пасажерите има потребност от здравна помощ, разясни той.

Според него връщане обратно няма. „ Европейска комисия е приела тази инструкция през 2021 г. За страдание, със промяната на държавните управления този въпрос може би е останал обратно. Остават по-малко от 2 месеца нещата да се синхронизират, тъй като една част от тях са чисто административни. Не е толкоз лесна работа въвеждането на системата, под въпрос е качеството, с което тя би била изпълнена ”, съобщи Румен Дунев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР