Система от местни карантинни мерки влезе в сила в Англия

...
Система от местни карантинни мерки влезе в сила в Англия
Коментари Харесай

Система от местни карантинни мерки влезе в сила в Англия

Система от локални карантинни ограничения влезе в действие в Англия от среднощ, локално време. Предложената от държавното управление система получи утвърждението на Народното събрание, само че гласуването сподели разделяне в ръководещата партия на премиера Борис Джонсън.

Схемата беше утвърдена с 291 против 78 гласа. Победата на държавното управление обаче на процедура не е толкоз изразителна, тъй като съвсем всички лейбъристи в съпротива се въздържаха, а шотландските националисти не гласоподаваха, защото не считат, че би трябвало да се ангажират в решения, отнасящи се до Англия.

Но най-показателното е, че от 78-те дали своят вот " срещу " 56 са от Консервативната партия на Борис Джонсън и това е най-големият протест на торите до момента в Народното събрание. Бунтарите са на мнение, че системата от локални карантини не е ефикасна и в този момент 55 милиона от 56-милионното население на Англия ще попадне в по-висока степен на локална карантина, което е ужасна вест за бизнеса.

Лидерът на лейбъристите Киър Стармър беше призовал депутатите си да се въздържат, само че 16 от тях също не са се подчинили и са дали своят вот срещу мярката. Позицията на лейбъристите е, че въпреки и да не харесват политиката на държавното управление в битката с ковид, не могат да се опълчват на ограничаващите ограничения, които въпреки всичко са в полза на здравето на популацията.

Плановете на управляващите плануват строгите ограничения да бъдат облекчени за пет дни към коледните празници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР