Система, която използва сателитни данни, за да изпраща сигнал за

...
Система, която използва сателитни данни, за да изпраща сигнал за
Коментари Харесай

Сателитна система спасила хиляди дървета в Африка

Система, която употребява сателитни данни, с цел да изпраща сигнал за паника, когато се отсича, е съдействала за забележителното понижаване на загубата на горски масиви в Африка. Това заяви Фондация Томсън Ройтерс, като цитира откриватели и преподаватели, написа.
Обезлесяването е спаднало приблизително с 18 на 100 в девет страни в централната част на Африка, откакто е задействана системата с подаването на сигнали, откри проучване, оповестено в сп. " Нейчър Клаймът Чейндж ". " Това е дребна гражданска война ", споделя ръководителят на проучването Фани Мофет, постдокторант в университета на Уисконсин-Мадисън.
 Африкански страни желаят Организация на обединените нации да проверява Съединени американски щати за систематичен расизъм и грубост Африкански страни желаят Организация на обединените нации да проверява Съединени американски щати за систематичен расизъм и грубост
Африкански страни лобират да започнe следствие от Организация на обединените нации за " систематичен расизъм " и " полицейска грубост " в Съединените щати и на други...
Дърветата всмукват към една трета от излъчванията парникови газове по света, само че тропическите дъждовни гори през 2019 година изчезваха с стремглава скорост - на всеки шест секунди изчезваше горски масив с размерите на футболно игрище, сочат данни на план за наблюдаване на горите " Глобал Форест Уоч ". Учените са изследвали дали системата, задействана от " Глобал Форест Уоч " през 2016 година, въздейства на обезлесяването в 22 тропически страни в Южна Америка, Африка и Азия.
Системата работи, като благодарение на изкуствен интелект се преглеждат и съпоставят сателитни фотоси от база данни, актуализираща се на всеки осем дни. Когато фотосите покажат, че са изчезнали дървета, системата подава сигнал до клиентите в съответния регион, с цел да могат те да изследват протичащото се на терен и да вземат ограничения. Сред клиентите на системата са държавни управления, ръководства на паркове, неправителствени организации. Те употребяват подадените данни, с цел да разположат спомагателни патрули в зоните, където е записано изсичане на дървета и да заловят нарушителите на място, споделя Катрин Ший от " Глобал Форест Уоч ". Рискът от обезлесяване е понижен с 18 на 100 за интервала 2016-2018 година спрямо предходни години в Камерун, ЦАР, Демократична република Конго и още шест африкански страни. Системата обаче не е повлияла по сходен метод и не е намаляла обезлесяването в Южна Америка и Азия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР