Сироп от живовляк – невероятни ползи за здравето Живовлякът помага

...
Сироп от живовляк – невероятни ползи за здравето Живовлякът помага
Коментари Харесай

Сироп от живовляк за укрепване на белите дробове

Сироп от живовляк – невероятни изгоди за здравето

Живовлякът оказва помощ за обособяване на тайни, усмиряване на кашлицата, астмата, пневмонията и понижава желанието за никотин.

Живовлякът се употребява най-вече при болести на дихателните органи, изключително при мощно инфектиране, кашлица, дрезгавост, белодробна астма и даже белодробна туберкулоза.

Известният билкар Йохан Кюнцле от Швейцария, ценител на лечебните сили на билките, споделя:

Почиства кръвта, белите дробове и стомаха като никоя друга билка, тъй че е добра за тези хора, които са слабокръвни, имат слаби бели дробове и бъбреци, бледи са, имат сърбеж, кашлят, имат пресипнал глас и са слаби, въпреки и да се хранят добре.

Полезен е за слаби и заболели деца, които макар положителната диета изостават в растежа.

Лечебни свойства
При бронхит, белодробна и бронхиална астма доста добре работи чаят, подготвен по следния метод:

Поставете комат лимон в чаша студена вода (ако е пръскан, тогава без кората) и цялостна чаена лъжичка кафява захар. Кипнете, оставете за няколко минути, след което отстранете от котлона и едвам по-късно прибавете цялостна чаена лъжичка от чаената примес. Оставете за половин минута.

При по-тежки случаи приготвяйте свеж чай 4-5 пъти дневно. Пийте глътка по глътка, толкоз горещо, колкото можете да понесете.

Живовлякът от дълго време е обичан лек за рани. Пресните и нарязани листа оказват помощ при драскотини, порязвания, ужилвания от оса и други рани.

Живовляк за ожулвания/мазоли/груба кожа
Поставете лист живовляк в обувките си и ще се отървете от проблемите, които имате с краката. Сменяйте го по-често денем.

При гуша
Намачкайте листа от живовляк, поръсете със сол и сложете към шията като компрес.

Приготвяне на чай
Една цялостна чаена лъжичка листа се залива с 250 мл вряла вода, оставя се да престои за малко, след което се прецежда и се изпива топло.

Чаена примес
Една чаена лъжичка живовляк и мащерка в равни елементи се залива с 250 мл вряла вода. След 5 минути прецедете и пийте топло.

Компрес
Намачкайте няколко измити листа живовляк и ги поставете на засегнатото място.

Сироп от живовляк
Първи метод: Смелете две цялостни шепи живовляк в месомелачка, по-късно прибавете малко вода, 300 г нерафинирана захар и 250 г мед.

При непрестанно бъркане оставете да ври на слаб огън, до момента в който се сгъсти, а по-късно, до момента в който е още топъл, изсипете в буркани, затворете и съхранявайте в хладилника.

Втори метод: В стъклен буркан наредете поредно измити листа от живовляк и ред нерафинирана захар, притиснете.

Сместа ще слегне, тъй че през идващите няколко дни ще добавяте нови пластове, до момента в който в буркана не остане повече място.

Изкопайте дупка в двора и в нея поставете буркан, завит в 3-4 пласта целофан. Отгоре поставете дъска и върху нея камъни. Покрийте с пръст.

След 3 седмици извадете буркана и прецедете сместа. Още един път сложете на котлона, с цел да го стерилизирате, след което го съхранявайте в добре затворени бутилки.

Вижте още: Боядисване на яйца на пара, нов и забавен способ

Тези, които нямат двор, могат да оставят буркана на слънце или наоколо до източник на топлота.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР