Сирийският режим продължи днес въздушните си удари в Източна Гута,

...
Сирийският режим продължи днес въздушните си удари в Източна Гута,
Коментари Харесай

Дамаск продължи атаките си в Източна Гута въпреки резолюцията на ООН

Сирийският режим продължи през днешния ден въздушните си удари в Източна Гута, откакто през вчерашния ден Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция, изискваща неотложно прекъсване на огъня в обсадения размирен анклав, оповестиха правозащитници, представени от Франс прес.
Атаките бяха възобновени тази заран с два удара против бранша Шифуния в покрайнините на Дума, основния град в Източна Гута, посочи Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида. За 7 дни въздушни удари и артилерийски обстрел в Гута са убити 519 цивилни, измежду които стотина деца, добави СЦНПЧ. Тази зона е последната цитадела на бунтовниците край Дамаск и на 18 февруари режимът стартира огромна военна интервенция в региона.


Съветът за сигурност на Организация на обединените нации единомислещо утвърди през вчерашния ден резолюция с гледище " неотложно " да велзе в действие филантропично помирение в цяла Сирия за снабдяване на филантропична помощ и евакуация на тежко ранени.
Директорът на СЦНПЧ Рами Абдел Рахман заяви, че минимум три селища в Източна Гута, в това число Дума, са били обстреляни с ракети и артилерия. Местният сътрудник на Агенция Франс Прес чуваше звуците от въздушните набези и артилерийски изстрели.
Според Рахман в южната част от Източна Гута е имало " конфликти сред силите на режима и бунтовническата група " Джайш ал Ислам ". Битки от този жанр избухват на фронта всеки ден, добави той.
Мохамед Алуш, член на опозиционния Върховен комитет за договаряния и управителен кадър на " Джайш ал ислам ", заяви посредством Туитър за въздушни офанзиви против Шифуния и " опити за взлом " от страна на режима, срещнали съгласно него отпор от страна на бунтовниците.
В Сирия към този момент нееднократно е обявявано краткотрайно помирение. Понякога минава време, до момента в който прекъсването на огъня влезе в действие и страните стартират да го спазват; неведнъж примирието се проваля, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР