Сирийските ВВС се принудили да използват чешки учебно-бойни самолети L-39ZA

...
Сирийските ВВС се принудили да използват чешки учебно-бойни самолети L-39ZA
Коментари Харесай

Syr_Mil_Wik: Храбри сирийски пилоти бомбардират терористите само на 500 м от границата с Израел

Сирийските Военновъздушни сили се принудили да употребяват чешки учебно-бойни самолети L-39ZA срещу терористи от ИД, окопали се на Голанските възвишения.

„ Ел-ките” не са скоростни като Су-22 или Су-24, носят по-малък военен товар и съвсем не са предпазени. Те обаче се оказали по-приспособими за дейности в лимитираното пространство паралелно с нападателно настроения Израел.

Според изданието Syr_Mil_Wik, сирийските водачи нападат позиции на терористите единствено на 500 м от границата с Израел. Самолетът обезпечава отлична видимост от кабината и разрешава да се наблюдават в отдалеченост телените заграждение сред двете страни.

Пилотите нормално нападат в направление паралелно на границата, доближават задачата на по-голяма височина съвсем тихо с понижени обороти на мотора, нападат стръмно и след това се изтеглят на пределно дребна височина в дълбочина на сирийска територия. Могат да повторят офанзивата след време в назад направление или откъм слънцето. Имат връзка със земните насочвачи, които при нужда могат да ги донасочват и прикриват с огън по позициите на терористите.

Пилотите на L-39 в Сирия също дадоха жертви в битката с терористите. Често ги назовават „ смъртници”. Сега с изключение на от огъня на терористите има заплаха да ги удари израелска ракета и да ги нападат F-16.

Тактико-технически характерности на L-39ZA:

Маса при политане – 5200 кг; оптималната скорост – 630 км/час;
Въоръжение: оръдие 23-мм със 150 снаряда; 4 възела под крилото за 16-зарядни блокове за НУРС 57 мм; авиационни бомби с маса 250 – 500 кг.

Редакция БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР