Сирийските кюрди отвоюваха Рас ал Айн, ден след като Турция

...
Сирийските кюрди отвоюваха Рас ал Айн, ден след като Турция
Коментари Харесай

Конфликтът в Сирия се задълбочава

Сирийските кюрди отвоюваха Рас ал Айн, ден откакто Турция разгласи, че е превзела основния граничен град при настъплението си в североизточна Сирия, заяви ДПА, като се базира на неправителствената организация Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида.

Оглавяваните от кюрди Сирийски демократични сили (СДС) са си върнали контрола върху множеството квартали в Рас ал Айн след контраофанзива против турските сили и воюващите дружно с тях сирийски бунтовници.

Най-малко 17 протурски бойци и четирима кюрди са били убити при контраатаката.

Рас ал Айн се намира на стратегически път сред градовете Тал Абияд на запад и Камишли на изток, следени от Сирийските демократични сили, отбелязва организацията.
 Сирия БГНЕС
Междувременно обаче турските въоръжени сили и техните съдружници от сирийската съпротива са завладяли огромни големи региони на северния сирийски град Сулук, в продължаващото си нахлуване против ръководените от кюрди Сирийски демократични сили. Това заяви неправителствената организация Сирийски център за наблюдаване на човешките права, представен от Ройтерс.-->

Сулук е ситуиран на 10 км от сирийско-турската граница, югоизточно от Тал Абияд.
 Сирия БГНЕС
Настъпващите в североизточна Сирия турски войски и съдружниците им от сирийската съпротива се доближават към лагер с хиляди фамилии на джихадисти от " Ислямска страна ", някои от които съумяха да избягат откакто лагерът беше обстрелван от турската артилерия. Това заяви представител на кюрдските управляващи в региона, представен от Ройтерс и ТАСС.

Според Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида, от лагера са избягали стотина души, дами и деца на джихадисти, съобщи Ройтерс.

Бомбардирането на лагера в Айн Иса северно от Ракка съставлява " поддръжка за съживяването " на терористичната организация, посочи източникът.

Няколко специфични лагера за фамилии на поддръжници на ИД се намират на сирийска територия до границата с Турция, отбелязва ТАСС. До последно време лагерите бяха охранявани от военизирани кюрдски отряди.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР