Сирийските бунтовници постигнаха споразумение с руски офицери да предадат поетапно

...
Сирийските бунтовници постигнаха споразумение с руски офицери да предадат поетапно
Коментари Харесай

Сирийските бунтовници се споразумяха с Русия

Сирийските бунтовници реализираха съглашение с съветски офицери да предадат поетапно оръжията си и да бъде ситуирана съветска военна полиция край йорданската граница, сподели размирен представител, представен от Ройтерс.

Ибрахим Джабауи сподели, че съглашението е реализирано в протичащите сега договаряния в град в южната част на Сирия. Договорено е и прекъсване на военните дейности от двете страни.

В него има уговорка и за евакуиране на проправителствените милиции от няколко града в Южна Сирия. Джабауи сподели, че региона ще бъде под контрола на локални сили, надзиравани от Русия.

По информация на очевидци бронирани коли и танк с съветски байрак са се насочили към контролно-пропускателния пункт "Насиб " на границата с Йордания, който е под контрола на бунтовниците от 2015 година.

Според Сирийския център за наблюдаване на човешките права сирийските държавни сили са на към три километра от контролния пункт. Превземането на "Насиб ", откъдето минава жизненоважна за търговията пътна артерия, е една от главните цели на сирийското държавно управление.

Над 320 000 души избягаха от провинция Дараа, от които 60 000 се събраха при пропускателния пункт на границата с Йордания, а още хиляди - на границата с окупираните от Израел Голански възвишения.
Йорданската войска изпрати подкрепления на границата си със Сирия в миг, когато се чака сирийските държавни сили, подкрепени от съветската авиация, да завладяват "Насиб " от бунтовниците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР