Сирийските бежанци, които бяха открити в товарен вагон на гара

...
Сирийските бежанци, които бяха открити в товарен вагон на гара
Коментари Харесай

Сирийците от вагона избраха живот в България

Сирийските бежанци, които бяха открити в товарен вагон на гара разпределителна в Пловдив, остават в България. Чужденците са избрали да живеят и работят у нас и тук да отгледат и изучат децата си, научи „ Марица “.

17-те мигранти, измежду които 4 мъже, 4 дами, 8 деца и 1 бебе, бяха арестувани рано сутринта в петък, укрити във влакова комбинация, пътуваща от Турция за Германия. Трите премръзнали фамилии и техните родственици бяха отведени в Пето РУП в регион „ Тракия “. Там са им били обезпечени храна и питиета, условия да се стоплят и измият. Най-уютно се почувствали децата, които даже почнали да си играят с служителите на реда в коридорите на сектора.

Всички лица са били разпитани в наличието на юрист. Те разказали пред проверяващите, че били натоварени на влака от турски каналджии. При престоя на гара разпределителна в Пловдив незаконните пасажери почнали да тропат и викат. Чул ги чиновник на железниците, а пристигналите служители на реда ги намерили във вагона. Заради проявеното към тях хуманно отношение от институциите сирийските жители изразили предпочитание да останат в България, вместо да пътуват към Германия.

Всички към този момент са препратени и настанени в центъра за бежанци в Любимец.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР