Само за ден по сигнали на Чистота“ Общинският инспекторат състави

...
Само за ден по сигнали на Чистота“ Общинският инспекторат състави
Коментари Харесай

Стартират засилени проверки за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци


Само за ден по сигнали на „ Чистота “ Общинският инспекторат сформира два акта за нерегламентирано изхвърляне на боклуци. Нарушенията са идентични – на ул. „ Ландос “ в регион „ Източен “ и на ул. „ Сърнена гора “ в „ Северен “ са хванати жители да пълнят контейнерите за разбъркан битов боклук с дюшеци, килими, шкафове и ламинати.

„ Смесването на другите типове боклуци и изхвърлянето им отвън избраните за това места е неразрешено. Общината е основала организация за разделното им събиране. До края на юни продължава акцията по регионите със особено открити пунктове за предаване на едрогабаритни боклуци. Без спиране работи профилираната площадка пред базата ни на ул. „ Даме Груев “ 64А. За облекчение на хората, които не могат да си обезпечат превоз, всяка седмица събираме по график обемни движимости и по кварталите. Но с цел да не се замърсява градът, този график би трябвало да се съблюдава “, сподели шефът на „ Чистота “ инж. Десислава Георгиева.

Тя е безапелационна, че всяко открито нарушаване ще бъде глобено. Засилени са инспекциите. Само през последните дни упълномощени чиновници на предприятието са издали 8 фиша – най-вече на жители, които изхвърлят кашони вътре или до контейнерите, и то в случай, че има и съдове за разделно събиране.

Предстои да се образуват дежурни екипи за нощни инспекции на невралгични места, където се образуват нерегламентирани сметища. Набелязват се и точки, където да бъде инсталирано видеонаблюдение.

„ Работим в съгласуваност с Инспектората, „ Общинска защита “, Общинска полиция, районните ръководства на Министерство на вътрешните работи и районните кметства. Надяваме се засилените инспекции да доведат до добър резултат “, добави инж. Георгиева.

Директорът на „ Чистота “ подсети, че според общинската разпоредба за запазване на околната среда наложените с акт наказания за нерегламентирано изхвърляне на боклуци са от 300 до 800 лева, а санкциите с фиш – от 10 до 50 лева.      
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР