Сирия и Западните Балкани ще бъдат във фокуса на Съвета

...
Сирия и Западните Балкани ще бъдат във фокуса на Съвета
Коментари Харесай

Сирия и Западните Балкани във фокуса на Съвета Външни работи в Люксембург

Сирия и Западните Балкани ще бъдат във фокуса на Съвета " Външни работи ", който ще се организира през днешния ден в Люксембург. В него ще взе участие вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Първите дипломати на Европейския съюз ще обсъдят обстановката в Сирия в подтекста на последните събития в страната и подготовката за конференция за Сирия и района, която ще се организира на 24-ти и 25-и април в Брюксел. Очаква се Съветът да одобри изводи по тематиката.

Също по отношение на последните събития министрите ще дискутират връзките Европейски Съюз - Русия. В дневния ред на Съвета е включена и тематиката за Западните Балкани.

Вицепремиерът Екатерина Захариева ще осведоми сътрудниците си за хода на подготовката на Срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани в София на 17-и май.

Първите дипломати на 28-те ще проведат и полемика за обстановката в Иран, в това число по съглашението за нуклеарната му стратегия.

Министрите ще обменят отзиви и за бъдещето на инструментите за външна активност в идната Многогодишна финансова рамка. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР