Сирени за въздушно нападение прозвучаха в украинската столица Киев рано

...
Сирени за въздушно нападение прозвучаха в украинската столица Киев рано
Коментари Харесай

35-и ден от инвазията в Украйна: Сирени за въздушно нападение отново събудиха Киев

Сирени за въздушно нахлуване прозвучаха в украинската столица Киев рано тази заран, часове откакто Русия сподели, че ще изтегли част от войските си от столицата и град Чернигов. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че ще реши предлагането на Русия по съответните резултати. Американски и украински представители настояват, че Русия продължава да реалокира силите си надалеч от Киев, евентуално като част от напъните за пренасочване към източните райони.

Кореспондент на Би Би Си заяви, че в украинската столица Киев денят е почнал със сирени за въздушно нахлуване, последвано от мощни гърмежи от покрайнините на града. В информацията се отбелязва още, че не е ясно дали детонациите са съветски, украински или и двете.

Руските сили в Източна Украйна са обстрелвали тази заран жилищни региони на луганския град Лисичанск. „ Високите здания са били доста разрушени “, а броят на починалите и ранените се прецизира, написа в Телеграм районният боен началник на Луганск Сергей Хайдай.

Губернаторът на северната Черниговска област сподели, че не вижда намаляване в съветските офанзиви макар обещанието на Москва да понижи военните интервенции там. Вячеслав Чаус заяви, че съветските сили „ нанасят удари по град Нежин, а цяла нощ са атакували град Чернигов “.

Вчера, след договарянията в Истанбул, Русия съобщи, че има намерение да понижи интервенциите наоколо до столицата Киев и до Чернигов - заричане, към което доста западни водачи споделиха, че би трябвало да се подходи с нараснало внимание.

Намаляване на напрежението в регионите на тези градове не значи преустановяване на огъня в Украйна, сподели след мирните договаряния ръководителят на съветската делегация Владимир Медински. По думите му съветската страна не желае да излага на спомагателен риск столицата Киев, тъй като там са хората, които би трябвало да вземат решения.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че въпреки първичните признаци от мирните договаряния да са били позитивни, те не заглушават детонациите на съветските снаряди. В своето послание тази нощ Зеленски акцентира, че Украйна няма да понижи напъните си за защита и има забележителен капацитет за осъществяване на по-нататъшни офанзиви. Санкциите против Русия не трябва да бъдат смекчавани до настъпването на цялостен мир, сподели още Зеленски и добави:

„ Руските войски би трябвало да изоставен окупираните територии. Украинският суверенитет и териториална целокупност би трябвало да бъдат обезпечени. Компромис с тези въпроси не може да се чака и няма да има “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР