Сиренето е любима храна на малки и големи. То е

...
Сиренето е любима храна на малки и големи. То е
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, ако ядете 55 гр сирене всеки ден?

Сиренето е обичана храна на дребни и огромни. То е на особена респект във Франция. Интересен факт е, че точно французите са доста по-малко склонни да страдат от сърдечно-съдови болести, в сравнение с останалата част от популацията по света, макар че в диетата им участват главно вино, сирене и кроасани. Каква е тайната?

Преди се предполагаше, че повода е в аленото вино, което играе ролята на антиоксидант, тягостен възпалението и намаляващ риска от доста типове рак. Но последните проучвания опровергават чудодейните му свойства. И учените са безапелационни, че тайната се крие в сиренето.

В състава му влизат мляко и млечнокисели бактерии, които инхибират растежа на патогенни микроорганизми.

Ето какво ще се случи с тялото ви, в случай че всеки ден консумирате 55 гр сирене.

1. Подобряване на храносмилането и намаление равнищата на холестерола

Млечнокиселите бактерии в сиренето създават млечна киселина, която оказва удобен резултат върху чревната микрофлора. Киселината също по този начин подкрепя положителното храносмилане и намалява равнищата на холестерола в кръвта.

2. Повишаване на имунитета

С придвижване на възрастта имунитетът отслабва.

В изследване, извършено от финландски учени, са взели участие пациенти над 70 години. Всички те са консумирали по парче сирене всекидневно - някои гауда, а други нормално сирене с пребиотици. При пациентите от втората група се следи активиране на клетките, виновни за вродения и добития имунитет.

3. Превенция на кариеса

Сиренето оставя неприятен усет в устата. Това не е минус на продукта, а в противен случай, огромен плюс, тъй като точно този усет защищава зъбите ни от кариес. Факт е, че сиренето въздейства на киселинността в устата. При минимална киселинност рискът от развиване на кариес се усилва, а яденето на сирене покачва киселинността и надлежно защищава от развиването му.

4. По-нисък риск от диабет

Експерти от Дания и Обединеното кралство организират с към 30 000 европейци. Половината от тях са диагностицирани с диабет вид 2, а другата половина - не. В резултат е открито, че яденето на сирене и кисело мляко понижава риска от това заболяване с 12%. За задачата е належащо да консумирате всекидневно по 55 гр от един от двата продукта.

5. Справя се с депресията

Сиренето сполучливо се бори с депресивното разстройство. В него се съдържа триптофан, който усъвършенства настроението. Това вещество предизвиква синтеза на серотонин - с помощта на него тялото се оправя със стресовите обстановки.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР