Синята зона в центъра Варна, чийто старт се отлага на

...
Синята зона в центъра Варна, чийто старт се отлага на
Коментари Харесай

Пускат синята зона съвсем скоро, живущите в центъра вече могат да подават заявления

Синята зона в центъра Варна, чийто старт се отсрочва на няколко пъти, ще бъде пусната „ напълно скоро ”, разгласи шефът на „ Общински паркинги и гаражи ” Младен Иванов. Той обаче не се ангажира с съответна дата, защото към момента не е положена маркировката на няколко улици.

В началото ще има гратисен интервал и водачите няма да заплащат, само че погрешно паркираните коли ще бъдат репатрирани.

Собствениците на коли, които живеят в обсега на синята зона сред булевардите “Христо Ботев “, “Мария Луиза “, “Осми крайморски полк “, “Цар Освободител “, “Приморски “ и улица “Девня “, към този момент могат да подават заявки онлайн на уеб страницата www.varnaparking.bg или в центъра за обслужване на ул. „ Александър Рачински ” 29.

Според адреса си попадат в една от четирите подзони, на които е разграничен центърът на Варна, и единствено в нея ще могат да паркират посредством абонамент. Неговата цена за първи автомобил е 5 лв. за месец или 55 лв. за година, а за втори – надлежно 10 и 110 лв..

За търговци и юридически лица месечният абонамент е 150 лв., а годишният – 165.

Разрешеното краткотрайно паркиране в синята зона е до 3 часа, като час престой ще коства 1 лев. Вече действа мобилно приложение, посредством което водачите ще могат да заплащат. Другите разновидности са посредством смс или в търговски обекти.

На водачи, които заради неведение към този момент са платили онлайн, ще им бъдат върнати парите, съобщи Младен Иванов. По думите му „ любопитни жители ” са махнали найлоните от знаците за синята зона, с цел да „ видят какво има ”.

В синята зона ще има 2600 места, от които повече от 100 ще са за хора с уреждания. Работното време ще е от 9:00 до 19:00 часа. В събота и неделя паркирането ще е гратис, като идната година ще се преценя дали да бъде таксувано през летните месеци.

Според предварителните планове до 2021 година приходите от платеното паркиране се чака да бъдат 27,7 млн. лева, а облагата – 7,7 млн. лева В синята зона ще бъдат построени и 22 станции за зареждане на електрически коли. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР